Steun verenigingen in uw dorp - laat hen oud ijzer ophalen!

In Roerdalen is in elk dorp een vereniging die oud ijzer en blik inzamelt. Deze verenigingen hebben hier een vergunning voor.

In Melick en Vlodrop is een brengpunt, in de overige dorpen zamelen de verenigingen huis aan huis in. U steunt deze verenigingen als u uw oud ijzer door hen laat ophalen. De laatste tijd krijgen de gemeente en de verenigingen signalen dat ook anderen oud ijzer of elektronische spullen ophalen. Dit is niet legaal! De verenigingen die wél een vergunning hebben, missen hierdoor de inkomsten.

Help uw vereniging!

Mensen die illegaal oud ijzer ophalen, kondigen dat vooraf aan. Dat doen ze onder andere door briefjes huis aan huis te bezorgen of te adverteren in dorpsblaadjes. Vindt u een briefje in uw brievenbus, of ziet u een advertentie over het ophalen van ijzer of andere spullen? Ga er dan niet op in maar geef het door aan de gemeente. Zo helpt u de vereniging in uw dorp. Melden kan telefonisch via (0475) 538 888 of per e-mail: info@roerdalen.nl.

Mijn Afvalwijzer 

In de gepersonaliseerde afvalkalender en op www.mijnafvalwijzer.nl staat wanneer verenigingen het oud ijzer in uw dorp ophalen. Uitgebreide informatie over alle soorten afval staat op Mijn Afvalwijzer onder Scheidingsinfo. Voor de mobiele telefoon kunt u de gratis Afvalwijzer app downloaden. Deze is beschikbaar voor iOs, Android en Windows. Downloaden kan via uw App-store of via www.rdmaasland.nl. Zo bent u altijd op de hoogte van actuele informatie over afval.

RSS
Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888