Trouwen in Roerdalen nog aantrekkelijker

De trouwdag is voor veel mensen een van de mooiste dagen uit hun leven. De gemeente Roerdalen vindt het belangrijk dat bruidsparen deze bijzondere dag zoveel mogelijk naar hun eigen wensen kunnen vormgeven.

Sinds 1 januari hoeft een bruidspaar niet meer te kiezen tussen vier trouwlocaties. Er zijn nu veel meer mogelijkheden. In dit artikel leest u er meer over.

Locaties

Vanaf 1 januari 2019 kunt u in heel Roerdalen trouwen. Denk bijvoorbeeld aan een geluksplek, een landgoed, een monumentale boerderij, een molen, een mooie plek in de natuur of zelfs uw eigen huis of tuin. Natuurlijk kunt u ook nog steeds kiezen voor een van de bijzondere locaties waarin u tot nu toe kon trouwen: Kasteel Daelenbroeck, Kasteel Aerwinkel of het Jachtslot van Kasteel Montfort. Of ‘gewoon’ in het gemeentehuis. Voor alle locaties geldt dat het voor iedereen toegankelijk en veilig moet zijn. Verder mag een wettelijk huwelijk niet voltrokken worden in een kerk of een geloofsgemeenschap. Ook mag de ceremonie de openbare orde niet verstoren of in strijd zijn met de goede zeden.   

Babsen

U kunt niet alleen kiezen waar u wilt trouwen maar ook welke Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke stand, oftewel babs, de ceremonie gaat leiden en het huwelijk sluit. De gemeente Roerdalen heeft zeven babsen. Ieder van hen helpt u graag om uw trouwdag een bijzonder en persoonlijk tintje te geven. U kunt ook een vriend of familielid vragen u te trouwen.

Kosten

U kunt gratis trouwen als u dat doet in het gemeentehuis op een maandag- of dinsdagochtend tussen 09.00 en 09.15 uur. Voor alle andere tijdstippen en locaties worden kosten in rekening gebracht. De genoemde bedragen zijn alleen voor het sluiten van het huwelijk. De kosten voor de locatie zijn voor uw eigen rekening. U moet dit afstemmen met de eigenaar van de locatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Roerdalen, telefoonnummer (0475) 538 888.

Foto: Anki Riteco

RSS
Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888