Werkzaamheden Roermondseweg Posterholt van start

Op maandag 21 januari 2019 begint aannemer STRABAG BV uit Herten in opdracht van de gemeente Roerdalen met werkzaamheden aan de Roermondseweg, Reijpenweg en Struukskensweg in Posterholt.

De aannemer voert de werkzaamheden in fasen uit. Zo blijft de overlast voor inwoners beperkt en blijven winkels en bedrijven in het gebied bereikbaar. De werkzaamheden duren tot eind juli 2019.

Wat gaat er gebeuren?

De aannemer gaat de bestrating en een groot deel van de bomen en het groen vervangen. Er komt ook een nieuw rioleringsysteem. Verder wordt het gebied ingericht als 30 kilometer per uur-zone. Op de rijbaan van de Roermondseweg komt een asfaltverharding. Stoepen en parkeerplaatsen worden voorzien van gebakken bestratingsmaterialen die aansluiten op het centrum van Posterholt. Op de Reijpenweg en Struukskensweg komt een betonnen bestrating. Op de kruisingen komt een rode coating en blokmarkering.

Planning

De aannemer begint met fase 1: de kruising Hoofdstraat-Roermondseweg tot aan de eerste kruising met de Reijpenweg. De verharding wordt daar opgebroken. Daarna komt er een nieuwe riolering en nieuwe (asfalt)verhardingen. Dit duurt ongeveer 7 weken. Fase 2 omvat een gedeelte van de Reijpenweg tot de eerste inrit van Toyota Jan Bakkes/LUK-oil. Zo zal fase voor fase worden gerealiseerd. De werkrichting is vanaf de Hoofdstraat richting Sint Odiliënberg.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden zijn de straten afgesloten voor verkeer. De aannemer zorgt dat woningen en bedrijven zo goed mogelijk bereikbaar blijven. Auto’s kunnen omrijden via de Middenweg en de provinciale weg om zo de andere zijde van de Roermondseweg te bereiken. De bushaltes aan de Roermondseweg en Hoofdstraat vervallen tijdens de werkzaamheden. De bus volgt een omleidingsroute via de Nieuw Holsterweg, Heerbaan en Middenweg. Langs de Heerbaan komen bij Sporthal De Wieë en bij Geelen Beton tijdelijke haltes.

Vragen

Bij vragen kunt u elke dinsdag tussen 10.00 en 11.00 uur terecht bij het inloopspreekuur van STRABAG BV, op het adres Middenweg 1a (kantoor Theelen). U kunt ook bellen met  de omgevingsmanager Ralf Simons van STRABAG BV via telefoonnummer 06 5341 8420 of uitvoerder Dirk Aerts van STRABAG BV via telefoonnummer 06 5199 3535. Of neem contact op met Jack Mans, de toezichthouder van de gemeente Roerdalen, via telefoonnummer (0475) 538 888. Meer informatie, zoals tekeningen van het gebied, staan op de pagina Herinrichting Roermondseweg, Struukskensweg en Reijpenweg Posterholt.

Omgevingsapp

U kunt op de hoogte blijven van het project via de STABAG Omgevingsapp. U kunt deze app downloaden via de Play Store (Android) en de APP Store (Apple).  

RSS
Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888