Heeft u een of meerdere afvalcontainers aan huis? Dan krijgt u uiterlijk volgende week een brief van RD Maasland. Hierin staat informatie over het omruilen van uw afvalcontainers.

Nieuwe vorm van afvalinzameling

In 2022 verandert de afvalinzameling in Roerdalen. U betaalt straks een vast bedrag per jaar op basis van de maat van uw grijze container. Ook betaalt u per keer dat u de grijze container aan de weg zet. Het maakt niet uit welke groene container u kiest. Hier betaalt u geen aparte toeslag meer voor. Voordat de wijzigingen ingaan, kunt u uw groene en grijze container gratis laten omruilen voor een andere maat.

Welke maat kiezen?

Op de pagina Afval 2022 vindt u informatie over de verschillende maten containers. Ook de tarieven vindt u op deze pagina. Wilt u de afvalcontainers eerst bekijken? Dat kan vanaf 8 september tot en met 8 oktober tijdens openingstijden in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Hoe aanvragen?

Met de inloggegevens in de brief van RD Maasland kunt u op de website van leverancier DVL uw keuze doorgeven. Ook kunt u hier een gratis aanrechtbakje voor keukenafval aanvragen. Dat kan tot 10 oktober 2021. Maakt u geen keuze, dan behoudt u de huidige afvalcontainers. Vraagt u na 10 oktober 2021 een containerwissel aan, dan zijn de omruilkosten € 35,-. In november ruilt DVL de containers aan huis om.

Meer weten?

Heeft u vragen over het doorgeven van uw keuze? Of heeft u geen toegang tot internet? Neem dan contact op met de telefonische helpdesk van DVL via 085- 0203740 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur, lokaal tarief). Wilt u meer informatie over de nieuwe vorm van afvalinzameling? Kijk dan op de pagina Afval 2022.