Als gemeente werken we graag mét u, in plaats van voor u. Want door samen te werken bepalen we samen de toekomst van onze gemeente. Er zijn al een aantal mooie projecten waarin we samenwerken met inwoners, ondernemers en verenigingen uit Roerdalen.

Een voorbeeld: Denktank Positieve Gezondheid

Wat is positieve gezondheid?

In de gezondheidszorg bent u vaak ziek of beter. U heeft een klacht en als de klacht weg is bent u weer gezond.

Positieve gezondheid is een hele andere manier van kijken naar gezondheid. Zit u lekker in uw vel? Bent u blij met uw werk? Hoe deelt u uw dag in? Woont u in een fijne buurt en heeft u vrienden en familie om u heen? Als u lichamelijke klachten hebt; wat kunt u dan nog wél? Positieve gezondheid kijkt naar het totaalplaatje van lichaam, geest en omgeving.

Gemeente Roerdalen gelooft dat positieve gezondheid een goede invloed kan hebben op inwoners van onze gemeente. We werken daarom graag samen met mensen en organisaties die actief aan de slag willen met positieve gezondheid.

Waarom een Denktank?

De Denktank Positieve Gezondheid is gestart om samen met inwoners, mensen uit de zorg, bedrijven en verenigingen na te denken over positieve gezondheid.

De Denktank komt samen tijdens bijeenkomsten en brengt mensen met elkaar in contact rondom het onderwerp positieve gezondheid. Leden van de denktank bundelen hun kennis en krachten. Zo kunnen we samen meer doen met positieve gezondheid in gemeente Roerdalen.

Wilt u zich aansluiten bij de Denktank Positieve Gezondheid? Laat dit dan weten aan Sonja Thissen via een e-mail naar sonja.thissen@roerdalen.nl. Meer informatie leest u op de website van Limburg Positief Gezond.

Samenwerken met Roerdalen?

Werkt u aan een project dat zorgt voor een mooiere, schonere, gezelligere of gezondere gemeente? Wilt u daarover met ons afstemmen, of heeft u hier onze hulp bij nodig? Laat het weten aan onze dorpscontactpersonen.

Heeft u gevonden wat u zocht?