Op last van de burgemeester van de gemeente Roerdalen, mevrouw mr. M.D. de Boer-Beerta, is op 17 mei 2023 een stacaravan gesloten aan de Huysbongerdweg in Montfort. De sluiting is voor de duur van 1 jaar en vond plaats op grond van de Opiumwet.

Harddrugs

Op 4 januari 2023 trof de politie in de stacaravan een handelshoeveelheid soft- en harddrugs aan. In het lokaal was 221 gram hennep, 33,5 gram ketamine, 84,5 gram cocaïne, 255,5 gram ephedrine en 2,5 gram hasj aanwezig. Deze hoeveelheid is meer dan de toegestane gebruikershoeveelheid van 5 gram voor softdrugs en 0,5 gram voor harddrugs. Het is dan ook aannemelijk dat deze hoeveelheid drugs was bestemd voor de illegale drugshandel. Ook werd op locatie een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. De betrokkene is vervolgens door de politie ter plaatse gearresteerd. 

Crimineel milieu

De gemeente wil de drugshandel, maar ook de aanwezigheid van drugs stoppen. Waar drugs zijn, zijn ook risico’s voor de veiligheid. Er is namelijk een link met het criminele milieu. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. De sluiting is nodig om het veilig wonen en leven in de buurt weer te kunnen garanderen.