Lukt het zelfstandig wonen niet meer goed? Heeft u hulp nodig bij praktische zaken zoals het huishouden, zorg, vervoer, mantelzorg, opvoeding of geldzaken? Bezoek dan het spreekuur van het sociaal wijkteam in uw buurt. Het sociaal wijkteam zorgt ervoor dat iedereen kan blijven meedoen.

De medewerkers van het sociaal wijkteam kennen de mogelijkheden die er in Roerdalen zijn en adviseren u hierover. Als u meer  ondersteuning nodig heeft, voert het sociaal wijkteam een persoonlijk gesprek met u.

Gesprek

Tijdens het gesprek bekijkt u samen wat er nodig is. Misschien kunt u nog veel dingen zelf of zijn er mensen in uw omgeving die u kunnen helpen. Is er professionele hulp nodig? Dan schakelt het sociaal wijkteam die in. Bij het sociaal wijkteam heeft u altijd één contactpersoon. Dat kan een van de volgende personen zijn:

  • wijkverpleegkundige
  • Wmo-deskundige
  • jeugd- en gezinswerker
  • maatschappelijk werker
  • participatiedeskundige
  • consulent van MEE

Contactgegevens

U kunt persoonlijk langskomen op een van onze spreekuren, of een medewerker van het sociaal wijkteam komt op afspraak bij u thuis.

Van maandag t/m donderdag van 12.30 tot 13.30 uur is het sociaal wijkteam telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0475) 538 888. U kunt ook een e-mail sturen naar sociaalwijkteam@roerdalen.nl.

Melding doen

Maakt u zich zorgen over iemand in uw omgeving? Denkt u dat deze persoon psychische hulp nodig heeft? Ook dan kunt u contact opnemen met het sociaal wijkteam. U kunt hier een melding doen. Gaat het om iemand met een psychiatrische aandoening die een gevaar voor zichzelf of anderen is? Dan is er hulp nodig. Als iemand geen hulp wil, is verplichte geestelijke gezondheidszorg een mogelijkheid. Is iemand een acuut gevaar voor zichzelf of voor zijn omgeving? Bel dan 112.

Spreekuur

Herkenbosch
Woensdag van 14.00 uur tot 15.30 uur
Woonzorgcentrum Bosscherhof, Bosscherhof 1

Melick
Dinsdag van 13.30 uur tot 15.00 uur
Aaj Bieb, Markt 70

Montfort
Donderdag van 13.30 uur tot 15.00 uur
Therapiecentrum Montfort, Dijkhof 1

Posterholt
Maandag van 14.00 uur tot 15.30 uur
Groene Kruis gebouw, Nieuw Holsterweg 38

St. Odiliënberg
Inwoners van Sint Odiliënberg zijn welkom op het spreekuur in Montfort.

Vlodrop
Dinsdag van 13.30 uur tot 15:.0 uur
Gebouw van Fysiotherapie Minkenberg-Theisen, Schaapweg 1

Meer informatie

Meer weten over het sociaal wijkteam? Download hieronder onze flyer.

Bekijk ook de pagina Wmo-loket. Op deze pagina leest u bijvoorbeeld hoe het verder gaat en of u zelf iets moet betalen. Ook staat er hoe u geholpen wordt bij het gesprek met het sociaal wijkteam.

Heeft u gevonden wat u zocht?