Afgelopen zomer is het voormalige zorgcentrum Petrusberg in Sint Odiliënberg gesloopt. Sindsdien ligt het terrein tussen de Schaapsweg en de Willem Alexanderlaan braak. Wonen Limburg werkt aan het ontwerp van de nieuwe inrichting van het terrein. Wanneer de bouw begint is nog niet bekend. 

Ontwerp

Ekowood Houses heeft in opdracht van Wonen Limburg de nieuwe woningen ontworpen. De gemeente heeft het ontwerp beoordeeld, het voldoet aan het bestemmingsplan. Ekowood werkt nu aan de installaties in de woningen. Wonen Limburg verwacht het definitieve ontwerp hiervan voor het einde van dit jaar. Als het ontwerp financieel haalbaar is, kunnen de woningen straks gebouwd worden. 

Binnenterrein

BeauVerde ontwerpt het binnenterrein en zorgt straks ook voor de inrichting hiervan. Een klein deel van het binnenterrein is bedoeld voor privé-tuinen. BeauVerde richt het grootste gedeelte in als gezamenlijke tuin voor alle bewoners. Deze groene tuin verbindt de nieuwe woningen met de directe omgeving. Zodra het ontwerp van de tuin klaar is, deelt Wonen Limburg dit met de omgeving, een klankbordgroep en de gemeente. 

Planning 

Het is nog niet bekend wanneer Wonen Limburg met de bouw kan beginnen. Enexis moet eerst aan de slag met het uitbreiden van het netwerk van NUTS-aansluitingen. Denk aan elektriciteit, telecommunicatie, water en riolering. 

Vragen

Wonen Limburg informeert de bewoners rond het terrein via een nieuwsbrief. Ontvangt u geen nieuwsbrief maar heeft u vragen? Neem dan contact op met Wonen Limburg via petrusberg@wonenlimburg.nl. U kunt zich via dit mailadres ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Of kijk op de website van Wonen Limburg(externe link)