Er is een plan gemaakt voor de uitbreiding van de gemeentewerf in Melick. Dat is nodig omdat het Team Onderhoud flink groter is geworden. De werf is straks bovendien een stuk duurzamer. Met de uitbreiding is een bedrag van € 1.105.000 gemoeid. De gemeenteraad neemt op 11 november een besluit over het voorstel.

Ruimte voor alle medewerkers

Sinds vorig jaar werken bij het Team Onderhoud medewerkers die eerder via de Westrom werkten. Het team bestaat nu uit bijna 60 medewerkers. Een deel van deze mensen werkt tijdelijk vanuit de loods in St Odiliënberg. Na de uitbreiding van de gemeentewerf in Melick is er ruimte voor alle medewerkers. Niet alleen het gebouw zelf wordt groter. Ook de stallingen voor voertuigen en machines worden vergroot. Het verenigingsgebouw van JongNL, dat naast de werf staat, wordt gesloopt. JongNL krijgt straks een nieuwe plek in het pand.

Duurzaamheid centraal

Bij de uitbreiding staat duurzaamheid centraal. Zo wordt alle verlichting vervangen door led-verlichting. Ook komen er zonnepanelen op de daken. De planning is om in de loop van volgend jaar te starten met de werkzaamheden. In november neemt de gemeenteraad een besluit over het voorstel.