Al twaalf jaar is elke woensdagochtend Samenspraak in Melick, maar vanwege het coronavirus gaat dat voorlopig niet door. Een spannende tijd, want we willen graag onze gezinnen die op woensdagochtend altijd meedoen, blijven volgen. Juist nu het zo hard nodig is. Want hoe gaan zij om met de problemen vanwege corona? Help jij ons?

Tijdens corona

We vinden het ontzettend jammer dat behalve Samenspraak ook onze plannen voor de Geluksweek niet door konden gaan. Daar hadden we samen met de Kumba-groep uit Posterholt al van alles voor voorbereid. Iedereen had er zin in! Maar het is niet anders. Gezondheid gaat vóór alles en het is begrijpelijk dat de Geluksweek werd afgelast. Maar we willen graag na corona weer verder met Samenspraak. Sinds kort moet ik Samenspraak in mijn eentje doen. Ik ben dus op zoek naar hulp!  

Help je mee?

Wat kun je nu doen? Om Samenspraak Melick in de lucht te houden (tijdens en na corona), ben ik op zoek naar mensen die:

  • Samenspraak een warm hart toedragen, 
  • het zinvol vinden om mensen te helpen met het verbeteren van hun Nederlands,
  • graag mensen helpen met alledaagse problemen,
  • elke woensdag van negen tot half elf tijd willen investeren,
  • het fijn vinden om een aantal van de nieuwe Nederlanders uit Roerdalen te leren kennen. 

Straks weer koffie!

De komende weken moeten we kijken hoe we onze hulp anders inrichten (ideeën zijn welkom) en daarna kunnen we hopelijk weer ouderwets samen een kopje koffie of thee drinken in Andreasheem, Markt 9 (bel van de Ontmoetingsruimte) in Melick. Ik kan het je aanraden, want de zelfgebakken koekjes erbij zijn heerlijk! Met jouw hulp blijft dit mooie initiatief nog jaren bestaan. Help je me mee? Bel dan naar (0475) 531 323 en laat je gegevens achter. Alvast bedankt!

 

Anne-Marie Vervuurt