Buurtpreventie

Door buurtpreventie zorgt u er samen met gemeente en politie voor dat uw leefomgeving veiliger wordt. Hoe? Heel eenvoudig, door uw ogen en oren goed open te houden als u door de wijk loopt. Geef zaken die extra aandacht verdienen door aan gemeente of politie. Zoals kapotte straatverlichting, overlast, vandalisme of kleine criminaliteit.

Buurtpreventieteam

Als er voldoende buurtbewoners meedoen, worden er buurtcoördinatoren benoemd. Zij zorgen ervoor dat de signalen van buurtbewoners terechtkomen bij gemeente of politie. De wijk Reewoude in Herkenbosch heeft een buurtpreventieteam. De buurtcoördinator is te bereiken via buurtpreventiereewoude@gmail.com.

WhatsApp Buurtpreventie groepen

Naast buurtpreventieteams zijn in alle kernen WhatsApp Buurtpreventie-groepen. Bij WhatsApp Buurtpreventie maken buurtbewoners op hun smartphone een WhatsApp groep aan. In deze groep kunnen ze elkaar informeren over verdachte situaties of personen. WhatsApp Buurtpreventie zorgt voor meer ‘ogen en oren’ in de buurt. Het bevordert de burgerparticipatie gericht op veiligheid en het verhoogt de meldingsbereidheid. De gemeente en wijkagenten ondersteunen deze iniatieven van harte.

Ook in uw buurt?

Wilt u weten of in uw buurt een WhatsApp Buurtpreventie groep actief is, kijk dan op www.wabp.nl. Een groot aantal actieve WhatsApp Buurtpreventiegroepen is aangesloten bij WABP. Op de kaart van Limburg ziet u waar in uw dorp een WhatsApp groep actief is. De e-mailadressen van de contactpersonen staan bij de betreffende groep vermeld. De beheerder van een WhatsApp groep kan u toevoegen aan een bestaande groep.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over buurtpreventie of WhatsApp Buurtpreventie groepen, neem dan contact op met Els Wolfs. Zij is bereikbaar in het gemeentehuis via (0475) 538 888.