Inbraak

Inbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Helaas komt het regelmatig voor. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven. Sluit daarom altijd ramen en deuren, ook als u even boodschappen doet of naar boven gaat.

In de vakantieperiode

Tijdens de vakantie slaan veel inbrekers toe, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Zorg er daarom voor dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Vraag uw buren een oogje in het zeil te houden, de post weg te halen of ’s avonds de gordijnen te sluiten.

Wat kunt u doen?

  • Om een inbraak te voorkomen, is het goed om te weten welke methoden inbrekers gebruiken. Op de website www.politie.nl staan informatieve filmpjes waarin de methodes uitgelegd worden.Tevens vind u er er tips waarmee u inbrekers buiten houdt.
  • Is er toch bij u ingebroken, doe dan altijd aangifte via 0900 – 8844 of digitaal via www.politie.nl
  • Bel 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon.
  • Bekijk ook de informatie bij buurtpreventie.