De gemeente Roerdalen waardeert het werk dat mantelzorgers doen. Daarom geven we graag een extraatje: de Mantelzorgwaardering. In 2023 kunnen mantelzorgers 175 euro ontvangen.

Hoe werkt het?

De voorwaarden voor het aanvragen van de Mantelzorgwaardering leest u op www.roerdalen.nl/mantelzorgwaardering. Hier vindt u ook het aanvraagformulier. De mantelzorger en degene die de zorg ontvangt, moeten dit samen invullen. Wilt u het formulier liever op papier invullen? Bel dan naar mantelzorgondersteuner Jane Killaars via telefoonnummer 06 52 669 200. Zij stuurt u dan een aanvraagformulier via de post.

Op tijd aanvragen

U kunt de Mantelzorgwaardering voor 2023 tot en met 31 december 2023 aanvragen. Binnen acht weken na uw aanvraag laten wij u weten of u hiervoor in aanmerking komt. Als dat zo is, ontvangt u meteen het bedrag van 175 euro. Heeft u de Mantelzorgwaardering al eerder aangevraagd en ontvangen? Dan moet u die voor 2023 toch opnieuw aanvragen.

Mantelzorgondersteuner

Intensief voor iemand zorgen kan mooi zijn, maar ook zwaar. Mantelzorgondersteuner Jane Killaars van het sociaal team Roerdalen kan helpen. Bijvoorbeeld met informatie en advies over voorzieningen, regelingen of financiële zaken. Maar u mag ook bellen als u uw verhaal kwijt wilt of uw zorgen wilt delen. U kunt Jane Killaars bellen via telefoonnummer 06 52 669 200. Of stuur een e-mail: janekillaars@proteion.nl