U zit niet lekker in uw vel. Misschien heeft u lichamelijke klachten, slaapt u slecht of heeft u wat sombere gevoelens of stress. U bent al bij uw huisarts geweest, maar die kan geen lichamelijke oorzaken vinden. Toch wilt u zich graag weer beter voelen! Dan is het tijd voor een ander recept, namelijk het Welzijn op Recept. 

Hoe werkt het? 

Soms helpt het om iets te gaan doen wat u leuk vindt. Daardoor gaat u zich gelukkiger en beter voelen. De welzijnscoach van Welzijn op Recept gaat u helpen. Uw huisarts schrijft u het Welzijn op Recept voor. Daarna neemt welzijnscoach Helen Bours vanzelf contact met u op. Samen met haar gaat u op zoek naar activiteiten die u leuk vindt. U kunt nieuwe mensen ontmoeten, lekker sporten of aan de slag gaan met een oude of nieuwe hobby. De welzijnscoach weet precies wat er bij u in de buurt te doen is.

Het recept in zeven stappen: 

  1. Uw huisarts heeft met u gesproken over het Welzijn op Recept
  2. De huisarts schrijft u het Welzijn op Recept voor
  3. De welzijnscoach neemt binnen vijf werkdagen contact met u op
  4. U heeft één of meer gesprekken met de welzijnscoach
  5. Samen ontdekt u welke activiteit het beste bij u past
  6. U start de activiteit zelf of met hulp van de welzijnscoach
  7. Na enkele weken/maanden neemt de welzijnscoach weer contact met u op, om te vragen hoe het gaat en of u nog hulp nodig heeft

Voor wie is het geschikt?

Voor iedereen die in de gemeente Roerdalen woont en die een positieve draai aan het leven wil geven. De hulp van de welzijnscoach is helemaal gratis, dus het gaat niet via uw zorgverzekering.

Meer weten?

Vraag uw eigen huisarts naar het Welzijn op Recept. Wilt u meer informatie over de inhoud van dit project? Neem dan contact op met welzijnscoach Helen Bours, tel. 06 43 44 94 00.