De werkzaamheden aan de Hoofdstraat in Posterholt zijn in volle gang. Aannemer Speessen zorgt voor de herinrichting van deze straat in opdracht van de gemeente. Het gaat om het gedeelte van de Donk tot aan de aansluiting met de Raadhuisstraat.

Wat gebeurt er nu?

Op het gedeelte van de Hoofdstraat tussen de Donk en de Streekelsweg zijn inmiddels de bomen en hagen aangeplant. Dit weggedeelte is dan ook bijna klaar. Op het aansluitende gedeelte vanaf de Streekelsweg tot aan de Nieuw Holsterweg zijn we nog volop bezig. Een groot gedeelte van de stoepen is al vernieuwd. De nieuwe kloostermuur krijgt langzaam vorm. De eerste zuilen in de muur zijn ook al te zien.

In de buurt van Kloosterhof leggen we nog een paar stroomkabels van Enexis om. Als dat klaar is kunnen we ook hier de kloostermuur maken en de kloostertuin aanleggen. In de buurt van de Nieuw Holsterweg leggen we nieuwe riolering aan. Als dat klaar is kan de fundering van de weg gemaakt worden. Dan leggen we de trottoirbanden aan zodat ook hier de stoepen gemaakt kunnen worden.

We liggen 4 weken achter op schema met de werkzaamheden. Zoals het er nu uit ziet verwachten we eind week 17 het asfalt aan te kunnen brengen. 

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden is er een omleidingsroute. Omrijden kan via de Heerbaan/Margrietlaan en de Raadhuisstraat. Fietsers die de knooppuntenroute volgen worden omgeleid.

De bus volgt tijdens de werkzaamheden de route Heerbaan – Raadhuisstraat – Hoofdstraat – Vlodropperweg. De haltes tussen de Donk en de Raadhuisstraat zijn vervallen. Op de Heerbaan zijn tijdelijke haltes ingericht ter hoogte van Heerbaan 35 en de sporthal.

Kaartje dat de tijdelijke busroute aangeeft, zoals in de tekst omschreven.

Planning

Hieronder vindt u de planning van de werkzaamheden. Er zijn meerdere fases. Per fase staat aangegeven wanneer en waar er gewerkt wordt.

 1. Afgerond: Ontwikkelen van de plannen samen met inwoners

  Op dinsdag 29 oktober 2019 heeft het college het definitief ontwerp van de Hoofdstraat in Posterholt (gedeelte vanaf de Donk tot aan de Raadhuisstraat) vastgesteld. Dit ontwerp is mede tot stand gekomen met de inbreng uit de bewonersavonden die op 21 mei en 18 juli 2019 plaatsvonden in Cultureel Centrum De Beuk in Posterholt.

 2. Afgerond: Fase 1 -

  Veranderen van de Hoofdstraat van huisnummer 3 t/m huisnummer 27. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind november.

 3. Afgerond: Fase 2a -

  Werkzaamheden van van kruising Streekselsweg tot en met kruising Höfkensweg. De werkzaamheden duren ongeveer 5 weken tot ongeveer midden december.

 4. Afgerond: Fase 2b -

  Verandering van de Hoofdstraat van kruising Höfkensweg tot en met huisnummer 27. Hier wordt aan gewerkt van half november tot eind december

 5. Momenteel bezig: Fase 3 -

  Er wordt gewerkt vanaf kruising Nieuw Holsterweg tot en met kruising Streekelsweg, inclusief Kloosterhof. De werkzaamheden duren tot eind april, begin mei.

 6. Nog te doen: Fase 4 -

  Nu is het stuk aan de beurt vanaf de Raadhuisstraat tot en met kruising Nieuw Holsterweg, inclusief omgeving van de kerk. De werkzaamheden duren van begin mei tot begin juni.

Meer informatie

De bewoners van de Hoofdstraat hebben een brief ontvangen over de werkzaamheden. Woont u niet aan de Hoofdstraat maar heeft u wel vragen? Neem dan contact op met aannemer Speessen via 06 515 911 17 of via info@speessen.nl.

Bekijk hieronder het definitieve ontwerp voor de planning.