Afval

Reinigingsdienst Maasland verzorgt voor ons de inzameling van het huisvuil. Alle inwoners van Roerdalen ontvangen aan het einde van het jaar een persoonlijke papieren afvalkalender van RD Maasland via PostNL. U leest hierop alleen uw eigen afvalinzameldata. Tip: bewaar de afvalkalender goed, want hij wordt éénmaal gegeven. Geef hem een vast plekje.

Bent u verhuisd? Dan kunt u een afvalkalender voor uw adres opvragen bij RD Maasland, telefoon (0475) 594 632. Zij sturen u dan een papieren afvalkalender op.

Ook voor vragen over de inzameling van uw huisvuil kunt u contact opnemen met RD Maasland, telefoon (0475) 594 632, of kijk op de website van RD Maasland.

Uw afvalinformatie nu ook digitaal

U kunt alle informatie over afval inzien via de website www.mijnafvalwijzer.nl. U toetst hiervoor uw postcode en huisnummer in. Via het jaaroverzicht kunt u dan uw eigen afvalkalender inzien en eventueel afdrukken. En heeft u vragen over afval scheiden? Dan krijgt u per afvalsoort informatie over hoe u het moet inleveren en waar u dat kunt doen.

Er is ook een gratis mobiele versie van uw afvalkalender via de app Afvalwijzer. Deze app is beschikbaar voor iOs, Android en Windows en kunt u downloaden via uw app-store of via RD Maasland. U kunt een herinnering instellen wanneer u welk afval aan de straat moet zetten. Dit kan per e-mail of via een push-melding op uw tablet of smartphone. RD Maasland kan u dan ook op de hoogte stellen van bijvoorbeeld wijzigingen in de inzameldagen.

Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888