Doelgroepenvervoer

Sinds 11 december 2016 verzorgt Omnibuzz het doelgroepenvervoer voor de gemeente Roerdalen. Omnibuzz is een gemeenschappelijke regeling van 32 Limburgse gemeenten.

Wat zijn de taken van Omnibuzz?

Omnibuzz vervoert klanten met een Wmo-indicatie. Omnibuzz zorgt voor het vervoer, de vervoerspas, het goed functioneren van de taxipoints en de afhandeling van eventuele klachten. Daarnaast controleert Omnibuzz de uitvoering van het vervoer voor 32 gemeenten in Limburg.

Verder kunnen klanten bij de Omnibuzz klantenservice terecht voor:

 • Algemene klantinformatie
 • Registreren van rekeningrijden, indicaties, hulpmiddelen, vervoerspecificaties
 • Maken en verzenden van vervoerspassen
 • Doorgeven van een verloren of defecte vervoerspas
 • Opvragen van rittenoverzicht
 • Opvragen van facturen

Soorten vervoer

 • Collectief vervoer:

  U reist u samen met andere reizigers in een bus of taxi. Dat kan betekenen dat u niet altijd rechtstreeks naar uw bestemming wordt gebracht. Er kunnen tijdens uw rit andere klanten opgehaald worden of naar hun bestemming worden gebracht.

 • Individueel vervoer

  Wanneer u niet samen met anderen kunt reizen, vraag den bij afdeling Wmo van de gemeente een indicatie voor individueel vervoer aan (eventueel met begeleider).

 • Direct vervoer

  Kunt u vanwege uw gezondheid niet rechtstreeks naar uw bestemming reizen, maar is het geen probleem om samen met andere personen te reizen? Dan kunt u bij de afdeling Wmo van de gemeente een indicatie voor direct collectief vervoer aanvragen.

 • Kamer-tot-Kamervervoer

  Met een indicatie Kamer-tot-Kamervervoer haalt de chauffeur u op in uw kamer. U hoeft dus niet naar de voordeur of een centrale hal te komen. Op de plaats van bestemming brengt de chauffeur u ook tot in uw kamer.

 • Voorin, taxi of taxibus

  Bij de afdeling Wmo van uw gemeente kunt u ook een speciale indicatie aanvragen als u, vanwege uw gezondheid. voorin de taxi en/of bus zitten. Datzelfde geldt als u altijd met een taxi of taxibus vervoerd moet worden.

Openbaar vervoer

Klanten van Omnibuzz kunnen Met de Voor Elkaar Pas tegen een aantrekkelijke korting reizen met de bussen en treinen van Arriva in Limburg reizen. In de Arriva bussen geldt de gehele dag een korting van 37%. In de treinen van Arriva geldt een korting van 25% na negen uur ’s ochtends. Deze korting wordt automatisch verrekend. Omdat de Voor Elkaar Pas een OV-chipkaart is kan men met deze pas, zonder korting, ook buiten Limburg in het OV reizen. De Voor Elkaar Pas wordt gebruiksklaar geleverd door Omnibuzz. De klant ontvangt maandelijks achteraf één factuur inclusief rittenoverzicht van zowel de Omnibuzz- en OV-ritten. De reiskosten worden maandelijks via automatische incasso afgeschreven.

Reserveren

U kunt uw rit reserveren met behulp van deze website van Omnibuzz (breng me naar het formulier). U krijgt dan via email een ontvangstbevestiging. Pas als u een ontvangst-bevestiging heeft ontvangen staat uw rit gereserveerd. U kunt uw rit ook direct reserveren via telefoonnummer 0900-0699. De belkosten zijn afhankelijk van de door u gekozen provider en abonnement.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met Omnibuzz via telefoonnummer 0900–3310550. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur bereikbaar. U kunt ook een email sturen naar info@omnibuzz.nl. Meer informatie staat vindt u op de website http://www.omnibuzz.nl/.

Ikwilvervoer

Meer inzicht in de vervoersmogelijkheden binnen de gemeente Roerdalen vindt u via de website van Ikwilvervoer.

Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888