Huiskamer plus

Actief en vitaal zijn en blijven. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het vaak niet. Als u ouder wordt, een beperking heeft of eenzaam bent, kan de leefwereld snel klein worden. Lid worden van een vereniging lukt dan soms niet meer. Een fijne, toegankelijke dagbesteding, zoals de Huiskamer Plus kan een oplossing zijn. De kernen Melick, Posterholt en Herkenbosch hebben een Huiskamer Plus.

Dagindeling

U kunt tussen 9.100 uur en 16.30 uur terecht bij de Huiskamer Plus. Als u dat wilt, kunt u ook een warme maaltijd mee eten. Dat is tussen 12.00 uur en 13.00 uur. De rest van de dag zijn er allerlei begeleide activiteiten zoals handwerken, schilderen of muziek maken. Ook kunt u er een spelletje spelen, geheugentraining doen, samen de krant doornemen, een wandeling maken of gymnastiekoefeningen doen. Als u extra ondersteuning nodig heeft, is dit mogelijk. Kijk voor de openingsdagen van de Huiskamer Plus onder het kopje bereikbaarheid.

Voor wie?

Iedereen mag deelnemen aan de Huiskamer Plus. De kosten zijn 2 euro per dagdeel. Wie ’s middags mee wil eten, kan deze maaltijd apart afrekenen. Met een Wmo-indicatie Huiskamer Plus betaalt u een Eigen Bijdrage via het CAK. Het sociaal wijkteam kan u hierover informeren en helpen met het aanvragen van een indicatie voor Huiskamer Plus. Ook als u als vrijwilliger wilt helpen bij de Huiskamer Plus bent u van harte welkom! U kunt hiervoor contact opnemen met de begeleiding van de Huiskamer Plus.

Bereikbaarheid

De kernen Melick, Posterholt en Herkenbosch hebben een Huiskamer Plus. Neem voor meer informatie contact op met de begeleiding van de Huiskamers Plus.

Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888