Jeugdgezondheidszorg

​Een vraag over de gezondheid van je baby of over de opvoeding van je kind? Een afspraak bij het consultatiebureau verzetten? Dan kunt u bellen met de afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Limburg-Noord (Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst).

  • Het telefoonnummer van JGZ voor kinderen van 0 tot 4 jaar is: (088) 119 1111.
  • JGZ is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Jeugdgezondheidszorg

Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is de publieke gezondheidszorg voor kinderen en jeugdigen tussen 0 en 18 jaar, een verantwoordelijkheid van GGD Limburg-Noord. JGZ richt zich op het bevorderen van een gezonde groei en ontwikkeling van kinderen in de leeftijd tot 18 jaar. Naast het kind staat de opvoeder centraal. Ook wordt rekening gehouden met de omgeving waarin het opgroeit. Extra aandacht gaat uit naar kinderen en gezinnen waar gezond en veilig opgroeien niet vanzelfsprekend is.

Consultatiebureau

Al tijdens de zwangerschap kan JGZ ondersteuning bieden. Tot 4 jaar bezoekt een kind regelmatig het consultatiebureau waar de groei en ontwikkeling gevolgd wordt. De ouder/verzorger kan hier terecht met vragen. Ook kan het kind ingeënt worden tegen een aantal kinderziekten. Als vragen op het consultatiebureau onbeantwoord blijven, kan de verpleegkundige thuis op bezoek komen.

JGZ op school

Om de groei en ontwikkeling van een kind goed te volgen, is de JGZ regelmatig op school om kinderen te onderzoeken / screenen. Daarnaast worden kinderen in deze periode op bepaalde leeftijden ingeënt. 

Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888