Sociaal wijkteam

Ons dagelijks leven bestaat voor een groot deel uit wonen, werken, kinderen opvoeden, school, sporten of bezig zijn met een hobby. De meeste mensen redden zich prima en anderen hebben er hulp bij nodig. Soms meer, soms minder. Het sociaal wijkteam zorgt ervoor dat iedereen mee kan blijven doen en zit gewoon bij u in de buurt. Loop eens binnen tijdens het spreekuur. Er is een sociaal wijkteam in Vlodrop, Melick, Posterholt, Herkenbosch en Montfort. In Sint Odiliënberg is een sociaal wijkteam in voorbereiding.   

Eén contactpersoon

Het sociaal wijkteam denkt met u mee op de momenten waarop het iets minder gaat. Bijvoorbeeld als zelfstandig wonen niet meer goed lukt en u hierbij ondersteuning nodig heeft. Of als u hulp nodig heeft bij praktische zaken, zoals uw huishouden, vervoer, mantelzorg, opvoeding of financiële vragen. Bij het sociaal wijkteam heeft u altijd één contactpersoon. Dat kan een verpleegkundige, wmo-deskundige, jeugd- en gezinswerker of maatschappelijk werker zijn.

Persoonlijk gesprek

De medewerkers van het sociaal wijkteam kennen de mogelijkheden die er in Roerdalen zijn. Misschien bent u daar al mee geholpen.  Als u verdere ondersteuning nodig heeft, voert het sociaal wijkteam altijd eerst een persoonlijk gesprek met u. Tijdens zo’n gesprek bekijken ze samen met u wat er mogelijk en nodig is. Misschien kunt u nog veel dingen zelf of zijn er mensen in uw omgeving die kunnen helpen. Is er professionele hulp nodig? Dan wordt deze ingeschakeld.

Spreekuren

U kunt het sociaal wijkteam van maandag tot en met donderdag tussen 12.30 uur en 13.30 uur bereiken via telefoon: (0475) 538 888. U kunt ook een bericht sturen naar e-mail: sociaalwijkteam@roerdalen.nl.

  • Vlodrop: dinsdag van 13.30 tot 15.00 uur in het gebouw van Fysiotherapie Minkenberg-Theisen, Schaapweg 1
  • Melick: dinsdag van 13.30 tot 15.00 uur in de Aaj Bieb, Markt 70 
  • Posterholt: maandag van 14:00 tot 15:30 uur in het Groene Kruis gebouw, Nieuw Holsterweg 38 
  • Herkenbosch: woensdag van 14.00 tot 15.30 uur in Woonzorgcentrum Bosscherhof, Bosscherhof 1 
  • Montfort: donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in Therapiecentrum Montfort, Dijkhof 1

In Sint Odiliënberg is een sociaal wijkteam in voorbereiding. Inwoners uit Sint Odiliënberg zijn van harte welkom in de andere dorpen.

Te downloaden:

Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888