Waterbeheer

In Nederland krijgen we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Hierbij kunt  u denken aan lange droge periodes maar ook aan hevige regen en wateroverlast. Soms blijft water op straat  staan, of zelfs in uw kelder. De gemeente werkt aan het voorkomen hiervan. Maar dat kunnen we niet zonder uw hulp! 

  • Wat kunt u zelf doen?

    Ook u kunt eenvoudig een bijdrage leveren aan het voorkomen van wateroverlast. Zorg voor minder bestrating in uw tuin zodat regenwater in de grond kan wegzakken. U kunt regenwater ook opvangen en later gebruiken om uw tuin te besproeien. Dit belast het riool minder. Bovendien hoeft relatief schoon regenwater niet naar een waterzuiveringsinstallatie. Spoel verder geen stoffen door de gootsteen of het toilet die het riool kunnen verstoppen. Op www.waterklaar.nl staan meer tips. 

  • Wat doet de gemeente?

    De gemeente probeert wateroverlast op verschillende manieren te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van regenwaterriolen of het verbeteren van de bestaande riolering. Vaak gebeurt dit in combinatie met werk aan de weg, zoals bij de Etsberg en de Gerard Krekelbergstraat in Vlodrop, de Burgemeester Geradtsstraat en de Christinalaan in Posterholt. Op deze plaatsen is een aparte riolering aangelegd voor regenwater.

Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888