Wensbus

Bent u niet meer zo goed ter been en wilt u er graag eens even uit in Roerdalen? Zou u koffie willen drinken bij familie? Of wilt u boodschappen doen? Of moet u naar de huisarts of de fysiotherapeut? Dan kunt u gebruik maken van de Wensbus. De Wensbus Roerdalen rijdt binnen de gemeente Roerdalen naar elk adres. Ook rijdt de bus naar enkele bestemmingen buiten Roerdalen, zoals de treinstations in Echt en Roermond, het Laurentius Ziekenhuis en het zorghotel in Roermond en de crematoria in Roermond, Echt en Baexem. De chauffeur van de Wensbus haalt u thuis op en brengt u ook weer veilig thuis.

Kosten

Binnen de gemeente Roerdalen kost een enkele reis met de Wensbus 1,50 euro, buiten de gemeente kost het 3 euro per enkele reis. U kunt deze vergoeding met uw pinpas betalen aan de chauffeur. U kunt ook een tienrittenkaart kopen voor maar 13,50 euro. Ook deze kaart kunt u in de bus kopen.

Hoe werkt het?

De Wensbus rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur en tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De bus rijdt niet in het weekend en ook niet op feestdagen. Huisdieren mogen niet mee, uitgezonderd hulphonden. De bus is niet geschikt voor rolstoelvervoer. Een rolstoel of rollator kan wel mee, maar dat moet u die kunnen inklappen. U moet dan ook zelf kunnen instappen.

Reserveren

U kunt een reis reserveren tot uiterlijk een dag van tevoren. U kunt hiervoor elke werkdag bellen tussen 09.00 en 12.00 uur naar nummer 06 40 58 58 69. Weet u wel hoe laat u ergens naartoe gebracht wilt worden maar niet precies wanneer u weer terug naar huis wilt? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de chauffeur zodra u klaar bent om naar huis terug te gaan.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Wensbus op de website van Stichting Wensbus: www.wensbusroerdalen.nl. U kunt ook een e-mail sturen: info@wensbusroerdalen.nl. De stichting is telefonisch te bereiken via 06 8117 2283 .

Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888