Woningbouw

Aan de Kasteeltuinen

Aan de zuidgrens van Montfort is de nieuwe wijk Aan de Kasteeltuinen gebouwd. Dit woongebied grenst zowel aan de oude kern als aan het buitengebied. In de nieuwe wijk zijn inmiddels 34 woningen zo goed als klaar. Deze woningen zijn allemaal verkocht. In het voorjaar van 2019 legt projectontwikkelaar Startpunt Wonen de wegen en stoepen aan. Ook worden er bomen en ander groen geplant. Meer informatie staat op de website www.startpuntwonen.nl.

De Wiejerd

Op de voormalige voetbalvelden in Montfort realiseert Wonen Limburg het bouwplan De Wiejerd. Hier ontmoeten jong en oud elkaar. Naast (half)vrijstaande woningen en rijwoningen worden zorgappartementen en een ontmoetingsruimte gebouwd. Deze woningen worden zowel verkocht als verhuurd. Daarmee biedt het plan huisvesting aan starters, gezinnen en senioren. Voor zorgbehoevenden wordt woonzorgcentrum Maison Molenbeecke gebouwd. Maison Molenbeecke is een kleinschalige woonzorgvoorziening voor twintig bewoners. Alle bewoners hebben een eigen zit-slaapkamer met een badkamer. Daarnaast is er een aantal ruimten voor gemeenschappelijk gebruik, waaronder woonkamers, een eetkamer en een keuken. De woonzorgvoorziening heeft verder een grote tuin. De voorziening is bedoeld voor mensen die intensieve 24-uurs-zorg nodig hebben, met name mensen met dementie of andere geheugenproblematiek. De woonzorgvoorziening biedt kleinschalig, veilig en huiselijk wonen met de garantie dat de benodigde zorg voorhanden is. Meer informatie staat vanaf medio december 2018 op www.maisonmolenbeecke.nl. Meer informatie over De Wiejerd vindt u op de website www.dewiejerd.nl.

‘t Sittert

Aan de zuidelijke rand van Sint Odiliënberg komt ’t Sittert: een ruim opgezet bouwplan in een groene omgeving. Er komen diverse woningtypes, voor veel verschillende doelgroepen. Zo worden er betaalbare woningen gebouwd die onder andere geschikt zijn voor starters. Daarnaast bestaat het plan uit ruime gezinswoningen en patiowoningen met alle voorzieningen op de begane grond. Tot slot worden er bouwkavels uitgegeven. De bewoners gaan zelf een deel van de benodigde energie opwekken, wat een besparing op de energiekosten als gevolg heeft. Voor meer informatie over ’t Sittert kijkt u op de website www.t-sittert.nl.

Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888