In februari ontvangt u de belastingaanslag 2020 van de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW). Heeft u een account op MijnOverheid.nl? Dan ontvangt u deze aanslag online in uw Berichtenbox. Wilt u bezwaar maken tegen uw WOZ-beschikking? Bel dan eerst de BsGW. In dit artikel leest u hoe dit werkt en hoe en waarom u dit prima zelf kunt doen.

Bezwaar maken

Bezwaar maken tegen uw WOZ-beschikking kan via uw persoonlijke pagina op de website van BsGW. Hier kunt u aangeven waarom u de waarde niet goed vindt. U kunt ook documenten zoals foto’s of een taxatieverslag bijvoegen. Doe dit binnen zes weken nadat u de aanslag heeft ontvangen. Of neem contact op met een van de taxateurs van de BsGW. Als blijkt dat de WOZ-waarde niet goed is vastgesteld, past de BsGW dit aan. Het is mogelijk dat een taxateur een afspraak met u maakt om uw woning te komen bekijken.

Duur bezwaar

Heeft u een uitnodiging gehad van een WOZ-bureau om namens u bezwaar te maken? Bedenk dan dat dit voor u gratis is, maar de gemeente kost het wél geld. Wij moeten het ingeschakelde bureau betalen als uw bezwaar gegrond is. Via de gemeentelijke belastingen betaalt u hieraan zelf mee. U heeft geen WOZ-bureau nodig om bezwaar maken. Dit kunt u prima zelf. Bel hiervoor de BsGW via 088 8420 420. De medewerkers denken met u mee en geven advies over wat u kunt doen.

Vragen?

Op de website www.bsgw.nl staat een overzicht van meest gestelde vragen en antwoorden. Bij vragen kunt u ook de belastingtelefoon bellen via 088 8420 420. Per brief reageren kan via Postbus 1271, 6040 in Roermond. Vermeld op uw brief altijd uw burgerservicenummer (BSN) en het aanslagnummer. Wilt u uw vragen persoonlijk stellen? Dat kan op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur op de Maria Theresialaan 99 in Roermond.