Het aanvragen van zorg, een gesprek over uw uitkering of de juiste hulp vinden bij de opvoeding van uw kinderen. Dat kan best ingewikkeld zijn. Een Meedenker kan u hierbij helpen. Bijvoorbeeld door samen met u te onderzoeken wat u precies nodig heeft. En u te helpen bij het maken van uw keuze. Een Meedenker kan ook met u meegaan naar gesprekken met bijvoorbeeld een zorgaanbieder of de gemeente. En u helpen met het doen van de aanvraag. In Roerdalen zijn vijf Meedenkers actief. Eén van hen is Els Daris.

Pubers

Els Daris woont in Herkenbosch, heeft 3 kinderen en 7 kleinkinderen. In 2011 is ze gestopt met werken en sindsdien doet ze vrijwilligerswerk. “Ik heb 38 jaar met pubers gewerkt,” vertelt ze. “Ik begeleidde als decaan leerlingen op school. Verder hielp ik voor het Service Gilde Roermond kinderen bij de overgang van de basisschool naar de middelbare school, een stap die veel kinderen moeilijk vinden. Ook heb ik allochtone gezinnen ondersteund via Stichting Wel.Kom. Daarbij was ik nog hulpmoeder op de school van mijn kinderen.”  

Senioren

“Ik heb een klik met zowel jongeren als senioren. Maar misschien is het tijd om de jongeren wat meer los te laten en me meer te richten op senioren. Ik ben al een aantal jaren ouderenadviseur bij de Katholieke Bond van Ouderen, de KBO. Veel ouderen hebben hulp nodig in de vorm van wat extra zorg en ondersteuning. Zeker als de kinderen ver weg wonen en ze geen netwerk hebben. Ze weten vaak niet waar ze hulp kunnen vragen of hoe ze dat moeten aanpakken. Dan ben ik er om ze te helpen."

Oprechte aandacht

“Toen ik de cursus volgde om Meedenker te kunnen zijn, viel het me op dat het niet zo heel anders is dan wat ik voor de KBO doe. Wat sterk is aan de Meedenkers? We kijken niet op de klok, hebben alle tijd. Daardoor kunnen we iemand oprechte aandacht geven, dat is zo belangrijk! Zeker als iemand eenzaam is of psychische klachten heeft. Zo kan ik iemand in alle rust op een heel persoonlijke manier helpen. Ik ben altijd al een echte helper geweest, dat past bij mij. Ik luister zonder oordeel.” 

Contact

Een Meedenker biedt een steuntje in de rug. Hij of zij hoort niet bij de gemeente of een zorgaanbieder. Een Meedenker kan u helpen bij praktische ondersteuning. Wilt u meer weten over wat een Meedenker voor u kan betekenen? Op onze pagina over de Meedenkers leest u hoe het werkt. Heeft u vragen of wilt u een Meedenker inschakelen om u te helpen? Neem dan contact op met Marijke van Wijgerden via telefoonnummer 06 2782 7345. Of stuur een e-mail naar meedenkersroerdalen@gmail.com.