Gemeente Roerdalen ligt in de Roerstreek. Deze regio, gezegend met prachtige natuur, dankt haar naam aan de rivier de Roer die bij Vlodrop Nederland binnenkomt en weer in Roermond in de Maas uitmondt.

De gemeente Roerdalen bestaat uit de kernen Herkenbosch, Melick, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg en Vlodrop. In het buitengebied liggen de buurtschappen De Borg, Etsberg, De Holst, Lerop, Paarlo, ’t Reutje, de Varst en De Waterschei.

Geluk zit in de kleine dingen

Er is van alles te doen voor inwoners, ondernemers en toeristen in Roerdalen. Er zijn diverse gemarkeerde routes die u te voet, op de fiets of te paard kunt ontdekken. Geniet van het prachtige Nationaal Park De Meinweg, onderdeel van Nederlands-Duitse Grenspark Maas-Swalm-Nette. Bezoek de prachtige, historische kastelen, de herbouwde standerdmolen Prins Bernhard en verschillende musea met aandacht voor lokale gebeurtenissen uit het verleden. Al die verschillende plekken en evenementen in Roerdalen, zorgen voor kleine geluksmomentjes.

Op zoek naar meer informatie over bezienswaardigheden en activiteiten in gemeente Roerdalen? Bezoek www.kleingelukuitroerdalen.nl voor meer informatie.

Kaart met grenzen van gemeente Roerdalen

Heeft u gevonden wat u zocht?