Wat moet u allemaal doen als u voor uzelf begint? Welke vergunningen heeft u nodig voor een uitbreiding van uw pand? Welke wetten wijzigen er binnenkort? Voor al uw ondernemersvragen kunt u terecht op het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel (KvK). En er zijn nog een aantal ondernemersorganisaties waar u terecht kunt voor informatie. 

Op de website Ondernemersplein vindt u informatie en advies van de overheid voor ondernemers
door KVK, Belastingdienst, RVO, CBS, UWV en andere overheidsorganisaties. Thematisch geordend en overzichtelijk bij elkaar. Het Ondernemersplein is één antwoord van de overheid voor ondernemers.

Ondernemersorganisaties

Er zijn nog meer organisaties actief in of rondom Roerdalen die u kunnen helpen of informeren over ondernemen in onze regio. 

Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML)

OML versterkt de Midden-Limburgse economie bij ruimtelijk-economische vraagstukken zoals gebiedsontwikkeling, herstructurering en de aanleg en verkoop van nieuwe bedrijventerreinen. De vijf Midden-Limburgse gemeenten, Leudal, Maasgouw, Roermond, Echt-Susteren en Roerdalen zijn aandeelhouder van OML. Kijk op de website www.oml.nl voor meer informatie.

Keyport

Keyport is een regionaal samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs- en kennisinstellingen. Het doel is om samen uit te groeien tot een sterke economische regio. De regio bestaat uit de gemeentes Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert en Cranendonck. Kijk voor meer informatie op www.keyport.nl

Euregio

Euregio ondersteunt gemeenten, inwoners, bedrijven en organisaties bij het benutten van de mogelijkheden die de grensregio biedt. Kijk voor meer informatie op de website van Euregio

Werkgeversservicepunt Midden-Limburg 

Werkgeversservicepunt Midden-Limburg is hét loket waar u als werkgever terecht kunt met al uw vragen op het gebied van passend personeel. Werkgeversservicepunt Midden-Limburg is een bundeling van krachten van de Midden-Limburgse gemeenten, UWV en SW bedrijf. Meer informatie vindt u op de website van Werkgeversservicepunt Midden-Limburg. 

Regionale arbeidsmarkt

Regio Midden-Limburg is een van de 35 arbeidsmarktregio's waarin gemeenten en UWV de dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden vormgeven. Bezoek voor meer informatie de pagina van de arbeidsmarktregio Midden-Limburg.

Midden Limburg Bereikbaar 

Midden Limburg Bereikbaar helpt bedrijven en organisaties in  regio om hun klanten, leveranciers en medewerkers slimmer naar hun bestemming te laten reizen. Meer informatie vindt u op de website van Midden Limburg Bereikbaar

GrensInfoPunt

Het GrensInfoPunt informeert en adviseert grenspendelaars en ondernemers over werken, wonen en studeren in een buurland. Het advies is onafhankelijk, individueel en gratis. U kunt een afspraak maken via e-mail: GrenzInfoPunkt@euregio-rmn.eu. Kijk voor meer informatie op https://grenzinfo.eu/nl.

Vragen?

Heeft u verder nog vragen over ondernemen in Roerdalen? Neem dan contact met ons op.

Heeft u gevonden wat u zocht?