Bent u leverancier aan gemeente Roerdalen en wilt u ons een factuur sturen? Maak dan als het kan gebruik van e-facturering. Dat is sneller, veiliger en efficiënt. We verzoeken u om geen papieren facturen per post meer te sturen. 

Wat is een e-factuur en waarom overgaan op e-factureren?

Een elektronische factuur (e-factuur) is een gestructureerd, digitaal bestand/bericht in XML-formaat. Dus geen pdf. Daarin staan alle gegevens, met hun eigen betekenis, altijd op een vaste plek. Zo kan een e-factuur makkelijker vanuit het ene systeem in het andere worden verwerkt. De Europese Commissie heeft bepaald dat alle lokale overheden inkoopfacturen elektronisch moeten kunnen ontvangen en verwerken. 

We willen leveranciers aanmoedigen om over te gaan op e–factureren. Want dit biedt veel voordelen:

 • Het is papierloos
 • De verwerking gaat sneller 
 • Er is minder kans op fouten
 • Het is veilig
 • Het is makkelijker

We zijn aangesloten op het digitale Europese Peppol netwerk. Daardoor kunnen we facturen digitaal ontvangen en verwerken.

Wat moet ik doen?

In het Peppol netwerk vindt u de gemeente Roerdalen via:

 • Overheidsidentificatienummer (OIN) 00000001816963265000
 • BTW-nummer NL816963265B01
 • KVK-nummer 50035452

Veel boekhoudpakketten kunnen al een e-factuur sturen. Kijk eens wat er in uw systeem mogelijk is en vraag uw softwareleverancier om informatie. Vaak kunt u al meteen starten met het inrichten voor het versturen van een e-factuur.  
 

Hoe werkt het?

 • U verstuurt een e-factuur. Er komt hierbij geen papierstroom op gang.
 • De e-factuur wordt verzonden over een beveiligde verbinding. 
 • De e-factuur wordt automatisch verwerkt in ons financiële systeem. Het proces wordt daardoor makkelijker en minder foutgevoelig. En de afhandeling gaat sneller. 

E-factureren is nu nog niet verplicht. Maar we moedigen het gebruik hiervan wel van harte aan. 

Wat als ik geen e-factuur kan verzenden? 

Kunt u geen e-factuur verzenden? Stuur de factuur dan als één pdf-bestand, waar ook eventuele bijlagen instaan, via e-mail naar ons toe. Het e-mailadres is FacturenRoerdalen@servicecentrum-mer.nl. Let er dan op dat het pdf-bestand geen wachtwoord-, print- of kopieerbeveiliging heeft. Voorkom daarnaast het dubbel aanleveren van een factuur en kies één vaste aanlevermethode.  
 

Inkoopvoorwaarden

We maken gebruik van inkoopvoorwaarden. Lees hier meer over op onze pagina over inkoop en aanbesteding
 

Meer informatie

Wilt u meer weten over e-factureren? Kijk dan op de website van digitale overheid.nl(externe link), het Ondernemersplein(externe link) of de website van de peppol autoriteit(externe link)
 

Vragen

Heeft u technische vragen over e-factureren? Neem dan contact op met uw softwareleverancier. De taken op het gebied van financiën worden voor onze gemeente uitgevoerd door het Servicecentrum MER. Lees meer over dit samenwerkingsverband op onze pagina over het Servicecentrum MER. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0475 255319. Of stuur een e-mail naar FacturenRoerdalen@servicecentrum-mer.nl

Heeft u gevonden wat u zocht?