Roerdalen biedt een mooie omgeving boordevol klein geluk, groen, rust en ruimte. Een plek waar inwoners graag eropuit gaan en toeristen graag op bezoek komen. Er is vanalles te beleven op het gebied van toerisme, recreatie en sport. 

Toerisme en recreatie

Ontdek Roerdalen! Wilt u weten waar u kunt wandelen, fietsen of paardrijden? Welke bezienswaardigheden en natuurgebieden er zijn? Waar u kunt overnachten en iets kunt eten en drinken? U vindt het allemaal op onze toerismewebsite Klein Geluk uit Roerdalen.(externe link) 

Sporten en spelen

In onze gemeente is alle ruimte voor sport en spel. Zo zijn er twee zwembaden in gemeente Roerdalen: 't Sweeltje in Montfort en het Ploensjbad in Vlodrop. Speeltuinen PeeWee in Posterholt en de Gitstap in Vlodrop zorgen voor urenlang speelplezier. Zwembaden, speeltuinen en sporthallen in Roerdalen hebben elk hun eigen openingstijden. Bekijk voor meer informatie en openingstijden op de pagina Zwemmen op de website Klein geluk uit Roerdalen(externe link).

Huren sporthal

Een deel van de sporthallen in onze gemeente wordt beheert door de gemeente zelf. Dit zijn:

  • Gymzaal Brede School in Herkenbosch
  • Sporthal de Wieë in Posterholt
  • Sporthal de Roerhal in Vlodrop

Wanneer u vragen heeft over het huren van een van deze ruimtes, kunt u contact opnemen met Thei Claassen via binnensport@roerdalen.nl. Voor vragen over de huur van de andere sporthallen in Roerdalen kunt u direct contact opnemen met de beheerders van zaal.

Aan de slag met recreatie en toerisme in Roerdalen

We werken aan een nieuwe aanpak voor toerisme en recreatie. Dat doen we samen met onze inwoners, ondernemers en samenwerkingspartners. Lees er meer over: 

Aan de slag met recreatie en toerisme in Roerdalen

Klaprozen

Heeft u gevonden wat u zocht?