Wilt u een evenement organiseren in Roerdalen? Kijk dan eerst in welke categorie dit evenement valt. Wat u moet doen, hangt af van de categorie.

Categorieën

  • A-evenement: eenvoudig evenement.
  • B-evenement: evenement met bezoekers van binnen en buiten de gemeente. Het evenement heeft een lokale of regionale uitstraling. Er is een gemiddeld risico op incidenten.
  • C-evenement: groot evenement dat bekend is buiten de regio. Er komen veel bezoekers van buiten de gemeente. Verhoogd risico op incidenten.

Met onderstaand Scoreformulier evenementen kunt u bepalen in welke categorie uw evenement valt. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op.

Wat moet ik doen?

  • Voor een A-evenement doet u zes weken voor het begin van het evenement een melding. Hiervoor gebruikt u het Meldformulier A-evenement en het Scoreformulier evenementen.
  • Voor een B-evenement vraagt u 14 weken voor het begin van het evenement een vergunning aan. Voor een C-evenement doet u dat 26 weken voor het begin van het evenement. Gebruik hiervoor het Aanvraagformulier evenementenvergunning.

Stuur het formulier en de benodigdheden naar ons op. Ons adres vindt u op de contactpagina.

Wat heb ik nodig?

Op het formulier vindt u een overzicht van alles wat u mee moet sturen. Zorg ervoor dat u tekeningen meestuurt volgens het voorbeeld op het aanvraagformulier. De formulieren voor het organiseren van evenementen voldoen aan het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (Bbgbop). U hoeft hiervoor dus geen aparte melding te doen. In dit besluit zijn bijvoorbeeld de eisen voor tekeningen gesteld.

Wat kost het?

Kosten melding of vergunningaanvraag evenement
ActiviteitKosten
A-evenement meldengratis
Aanvraag vergunning B-evenementgratis
Aanvraag vergunning C-evenement€ 940,-

Hoe lang duurt het?

Als wij uw melding van een A-evenement hebben ontvangen, krijgt u van ons een bevestiging. Gaat het om een B- of C-evenement? Dan laten wij u binnen zestien weken weten of u de vergunning krijgt.

Bezwaar

Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken bezwaar maken.

Wat moet ik nog meer doen?

Regels voor het evenement

Als u toestemming heeft, kunt u het evenement houden op de afgesproken datum en tijd. Zorg ervoor dat het evenement voldoet aan de regels. Deze kunt u nalezen in de Nadere regels evenementen op overheid.nl

Andere vergunningen, ontheffingen of toestemmingen

Controleer ook of u nog andere vergunningen, ontheffingen of toestemmingen nodig heeft voor uw evenement. Denk bijvoorbeeld aan een ontheffing voor het schenken van alcohol of een verkeersontheffing. Ook die moet u bij ons aanvragen.

Materialen lenen

Wij bieden verschillende materialen aan die u nodig kunt hebben tijdens een evenement, of voor de opbouw ervan. Kijk op de pagina Materialen lenen welke materialen beschikbaar zijn en hoe het werkt.

Registratieformulier geneeskundige hulpverlening inleveren

Registreer alle geneeskundige hulp die tijdens het evenement wordt verleend. Gebruik hiervoor onderstaand formulier. Stuur dit formulier uiterlijk 14 dagen na het evenement naar ghorevenementen@vrln.nl.

Evenementen en natuur

Als u een evenement organiseert, kan dit gevolgen hebben voor de natuur. Daarom moet uw evenement voldoen aan de regels voor de bescherming van de natuur. In onderstaande flyer leest u waar u rekening mee moet houden.

Heeft u gevonden wat u zocht?