Wilt u een evenement organiseren in Roerdalen? Kijk dan eerst in welke categorie dit evenement valt. Wat u moet doen, hangt af van de categorie.

Categorieën

  • A-evenement: eenvoudig evenement.
  • B-evenement: evenement met bezoekers van binnen en buiten de gemeente. Het evenement heeft een lokale of regionale uitstraling. Er is een gemiddeld risico op incidenten.
  • C-evenement: groot evenement dat bekend is buiten de regio. Er komen veel bezoekers van buiten de gemeente. Verhoogd risico op incidenten.

Met onderstaand Scoreformulier evenementen kunt u bepalen in welke categorie uw evenement valt. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op.

Wat moet ik doen?

  • Voor een A-evenement doet u zes weken voor het begin van het evenement een melding. Hiervoor gebruikt u het Meldformulier A-evenement en het Scoreformulier evenementen.
  • Voor een B-evenement vraagt u 14 weken voor het begin van het evenement een vergunning aan. Voor een C-evenement doet u dat 26 weken voor het begin van het evenement. Gebruik hiervoor het Aanvraagformulier evenementenvergunning.

Stuur het formulier en de benodigdheden naar ons op. Ons adres vindt u op de contactpagina.

Wat heb ik nodig?

Op het formulier vindt u een overzicht van alles wat u mee moet sturen. Zorg ervoor dat u tekeningen meestuurt volgens het voorbeeld op het aanvraagformulier. De formulieren voor het organiseren van evenementen voldoen aan het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (Bbgbop). U hoeft hiervoor dus geen aparte melding te doen. In dit besluit zijn bijvoorbeeld de eisen voor tekeningen gesteld.

Wat kost het?

Kosten melding of vergunningaanvraag evenement
ActiviteitKosten
A-evenement meldengratis
Aanvraag vergunning B-evenementgratis
Aanvraag vergunning C-evenement€ 940,-

Hoe lang duurt het?

Als wij uw melding van een A-evenement hebben ontvangen, krijgt u van ons een bevestiging. Gaat het om een B- of C-evenement? Dan laten wij u binnen zestien weken weten of u de vergunning krijgt.

Bezwaar

Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken bezwaar maken.

Wat moet ik nog meer doen?

Regels voor het evenement

Als u toestemming heeft, kunt u het evenement houden op de afgesproken datum en tijd. Zorg ervoor dat het evenement voldoet aan de regels. Deze kunt u nalezen in de Nadere regels evenementen op overheid.nl

Andere vergunningen, ontheffingen of toestemmingen

Controleer ook of u nog andere vergunningen, ontheffingen of toestemmingen nodig heeft voor uw evenement. Denk bijvoorbeeld aan een ontheffing voor het schenken van alcohol of een verkeersontheffing. Ook die moet u bij ons aanvragen.

Materialen lenen

Wij bieden verschillende materialen aan die u nodig kunt hebben tijdens een evenement, of voor de opbouw ervan. Kijk op de pagina Materialen lenen welke materialen beschikbaar zijn en hoe het werkt.

Evenementen en natuur

Als u een evenement organiseert, kan dit gevolgen hebben voor de natuur. Daarom moet uw evenement voldoen aan de regels voor de bescherming van de natuur. In onderstaande flyer leest u waar u rekening mee moet houden.

Heeft u gevonden wat u zocht?