Klein Geluk uit Roerdalen is de naam die we geven aan het vergroten van geluk in onze gemeente. Ons doel is om bij te dragen aan het geluk en de levensvoldoening van inwoners én bezoekers van onze gemeente. Dit doen we vanuit de kernwaarden vertrouwen en verantwoordelijkheid, respect en gelijkwaardigheid. Deze waarden vormen de basis voor de samenwerking met onze gemeenschap en de ontwikkeling van onze eigen organisatie.

Een van de eersten

Gemeente Roerdalen is een van de eerste gemeenten in Nederland die werken aan geluk. Dat deden we in het begin vooral op het gebied van toerisme en recreatie. Maar al snel ontdekten we dat geluk voor ons veel meer betekent. Inmiddels zien we vanuit de ‘klein geluk’ gedachte diverse mooie initiatieven ontstaan in onze gemeente. Beseffen dat je een bijdrage kunt leveren aan het geluk van een ander staat hierbij centraal.

Andere overheid

Geluk is voor ons nauw verbonden aan de ontwikkeling naar een andere overheid. Samen met onze inwoners zoeken we de komende jaren naar een nieuwe rolverdeling tussen de gemeente en de gemeenschap, waarbij de gemeente mét in plaats van vóór inwoners werkt. We willen mogelijk maken dat iedereen mee kan doen in onze samenleving en dat het vertrouwen in de overheid en tussen onze inwoners groeit. Samen doen! Kijk ook eens op de webpagina over Samen doen!

Werkgeluk

Ook in onze eigen organisatie werken we aan geluk. Via positieve verrassingen en acties delen we geluk met elkaar. Medewerkers krijgen de ruimte en het vertrouwen om zaken zelf op te pakken. We dagen hen bovendien uit om stil te staan bij hun passie en talenten en deze te verbinden met onze missie: bijdragen aan het geluk van alle mensen in onze gemeente. Zowel in de zes dorpen als in het gemeentehuis zelf!

Benieuwd hoe wij aan geluk werken? Download hieronder dan de flyer 'Roerdalen gaat voor geluk' of kijk op www.kleingelukuitroerdalen.nl(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?