Op weg naar een gelukkig Roerdalen! Waar mensen zich thuis voelen, tevreden zijn, mee doen en iets betekenen voor de ander. Samen werken we aan de dingen die belangrijk zijn voor Roerdalen. Samen doen! Doet u mee?

Levendige en krachtige dorpen vormen de basis van een gezonde gemeenschap. Inwoners, ondernemers, verenigingen en gemeente bepalen samen wat belangrijk is voor de toekomst en ieders leefplezier. Dit vraagt om een andere manier van werken: een andere overheid. De rolverdeling tussen inwoners en de gemeente verandert, waarbij de gemeente mét in plaats van vóór inwoners werkt. Dit lukt niet van vandaag op morgen. We leren van wat goed gaat en van wat beter kan. We richten onze aandacht op successen en bouwen deze verder uit.

Er gebeurt al enorm veel in onze dorpen. Inwoners met hart voor hun dorp nemen het heft in eigen handen. Dat heet met een mooi woord burgerparticipatie. Benieuwd hoe we al aan de slag zijn? En wat u kunt doen zodat het ook in uw buurt steeds plezieriger en mooier wordt? Er zijn al mooie initiatieven waarbij u kunt aansluiten. Zelf de handen uit de mouwen steken en mensen verzamelen voor een nieuw initiatief mag natuurlijk ook.

Bekijk hieronder op welke manier inwoners betrokken zijn bij ons, en wij bij de inwoners: