Elk jaar ontvangen duizenden Nederlanders een Koninklijke Onderscheiding. Deze mensen hebben één ding met elkaar gemeen: al jarenlang maken zij zich zonder eigen voordeel sterk voor onze samenleving. In de eigen buurt, de regio of zelfs op landelijk niveau. Is jouw vader, tante of broer een fanatiek vrijwilliger, lid van het bestuur of een enthousiaste organisator? Meld hem of haar dan aan voor een Koninklijke Onderscheiding!

Stille krachten

Burgemeester Monique de Boer roept familieleden, verenigingen, stichtingen en andere organisaties op om kandidaten voor te dragen. “Het gaat erom de stille krachten in onze samenleving te vinden en op deze bijzondere manier te waarderen voor hun jarenlange inzet. Inwoners die al minimaal 15 jaar klaarstaan voor de samenleving. Een geweldige prestatie. Als burgemeester ben ik ieder jaar weer erg trots op de gedecoreerden in Roerdalen.”

Wat moet ik doen?

De meeste Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. Dat is op de laatste werkdag vóór Koningsdag. Voor de Lintjesregen van 2021 is de aanmelddatum al voorbij. Tot uiterlijk 15 juni 2021 kunt u iemand voordragen voor de Lintjesregen van 2022. Op die datum moet u de aanvraag voor een Koninklijke Onderscheiding met alle gevraagde gegevens inleveren. Maar hoe eerder u de aanvraag verstuurt, hoe beter. Er is dan nog tijd om gegevens aan te vullen of ontbrekende stukken toe te voegen. Zo kunnen we uw aanvraag zeker op tijd doorsturen naar Gouverneur Bovens. Bekijk de eisen waaraan een aanvraag moet voldoen op www.lintjes.nl. Neem voor meer informatie contact op met Janou Slabbers of Gerrie Gouders, telefoonnummer 0475 538 888. Mailen kan naar secretariaat.burgemeester@roerdalen.nl.

Wat kost het?

Iemand voordragen voor een lintje is gratis.

Wie heeft een lintje gekregen?

In Roerdalen hebben in 2020 vijf inwoners een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

De heer A.P.M. (André) Beckers uit Herkenbosch (66 jaar) Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Dhr A.P.M. (André) Beckers uit Herkenbosch- Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer F.J.M. (Frank) van Bussel uit Sint Odiliënberg (70 jaar) Lid in de Orde van Oranje Nassau

Dhr F.J.M. (Frank) van Bussel uit Sint Odiliënberg- Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer T.H.J. (Theo) Creemers uit Posterholt (60 jaar) Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Dhr T.H.J. (Theo) Creemers uit Posterholt- Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer J.G.M. (Jack) Poels uit Posterholt (69 jaar) Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Dhr J.G.M. (Jack) Poels uit Posterholt- Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer C.T.G. (Coen) Thevissen uit Herkenbosch (64 jaar) Lid in de Orde van Oranje Nassau

Dhr C.T.G. (Coen) Thevissen uit Herkenbosch- Lid in de Orde van Oranje Nassau

Heeft u gevonden wat u zocht?