Bekendmakingen en verordeningen zijn openbare publicaties over besluiten of gebeurtenissen die voor u van belang kunnen zijn. Bekendmakingen gaan over bijvoorbeeld omgevingsvergunningen, wegafsluitingen of vergunningen voor grote evenementen. Verordeningen zijn besluiten die voor iedereen in de gemeente op dezelfde manier gelden. Daarnaast besluiten het college van B&W, de gemeenteraad en raadscommissies over allerlei zaken en onderwerpen die in de vergaderingen ter sprake komen. Ook wordt er beleid vastgesteld.

Bekendmakingen bekijken

Bekijk alle besluiten, plannen en vergunningen die bekend worden gemaakt op onze bekendmakingen pagina:

Ga naar bekendmakingen

U kunt ook de bekendmakingen opzoeken op overheid.nl.

Automatisch bericht ontvangen

Wilt u weten of in uw postcodegebied nieuwe vergunningen zijn aangevraagd of toegekend? Meld u aan voor de 'Berichten over uw buurt'-service van Overheid.nl. U ontvangt relevante bekendmakingen voor uw postcodegebied dan automatisch per e-mail.

Verordeningen bekijken

In de verordeningen en nadere regels van gemeente Roerdalen staan alle regels die gelden in onze gemeente. U kunt de verordeningen van gemeente Roerdalen doorzoeken binnen onze eigen website:

Ga naar verordeningen

U kunt de verordeningen ook opzoeken op overheid.nl

Besluiten bekijken

Besluiten van het college en de raad vindt u terug in ons Raadsinformatiesysteem. U kunt zoeken op trefwoord via de zoekfunctie.

Besluiten zoeken in het Raadsinformatiesysteem

Overheid.nl

We publiceren bekendmakingen, verordeningen, nadere regels en beleidsregels op overheid.nl. Ook nieuw vastgesteld beleid publiceren we daar steeds vaker. In de toekomst zal al het vastgestelde beleid ook worden gepubliceerd op overheid.nl. Bent u op zoek naar een specifiek beleidsstuk en kunt u het op overheid.nl niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar overheid.nl

Altijd op de hoogte 'Over uw buurt'

'Over uw buurt’ is een digitale service van de overheid. Via e-mail of via de app van ‘Over uw buurt’, ontvangt u informatie over vergunningen, plannen en besluiten. Deze informatie heeft te maken met uw directe omgeving.

Via ‘Over uw buurt’ stelt u zelf in welke informatie u wilt ontvangen. Ook informatie van gemeente Roerdalen, Provincie Limburg en waterschap. Op deze manier bent u altijd op de hoogte van nieuws uit uw eigen straat, buurt of wijk.

Ga naar Berichten over uw buurt

Laptop met website Gemeente Roerdalen

Heeft u gevonden wat u zocht?