Vergaderingen van college, gemeenteraad en commissies

Het college, de raad en de commissies houden diverse vergaderingen per jaar. De commissievergaderingen en raadsvergaderingen kunt u meestal bijwonen, collegevergaderingen niet. Soms besluit de gemeenteraad dat bepaalde informatie geheim is. Dan vindt een besloten vergadering plaats, die u niet kunt bijwonen.

In de vergaderkalender ziet u wanneer de vergaderingen plaatsvinden. Van vergaderingen die al zijn geweest, vindt u besluitenlijsten, documenten en eventueel video- of geluidsopnamen.

Naar de vergaderkalender

Vergadering van raad of commissie bijwonen

Omdat de vergaderingen openbaar zijn, hoeft u zich niet aan te melden om een vergadering te kunnen bijwonen. Raads- en commissievergaderingen vinden altijd plaats in de raadszaal. U mag hier gewoon plaatsnemen.

Uitzending vergaderingen

Wilt u een vergadering bijwonen, maar kunt u of wilt u niet naar het gemeentehuis komen? De vergaderingen van de raad en de raadsadviescommissie kunt u ook nog op een andere manier volgen.

Raadsvergaderingen zijn live te bekijken via:

  • de lokale televisie
  • een livestream (als de vergadering plaatsvindt, verschijnt de livestream bij de datum van de vergadering).

Van de vergaderingen van de raadsadviescommissie worden audio-opnamen gemaakt. U kunt de audio-opnamen van de vergaderingen van de adviescommissie terugluisteren. Klik daarvoor aan de linkerkant op de datum van de vergadering die u wilt terugluisteren.

Spreken bij een vergadering

U kunt spreekrecht aanvragen voor vergaderingen van de raadsadviescommissie en de raadsvergaderingen. U kunt alleen het spreekrecht krijgen als het over een onderwerp gaat dat op de agenda staat.

Voor het aanvragen van spreekrecht stuurt u een e-mail naar de Griffie: griffie@roerdalen.nl. Voor de raadsadviescommissie kan dat tot 24 uur voor de vergadering. Voor de raad kan dat tot 48 uur voor de vergadering. Stuur hiervoor een mail naar griffie@roerdalen.nl. Vermeld duidelijk uw naam, adres, woonplaats en het agendapunt waar u over wilt spreken.

Collegevergadering

Het college vergadert iedere dinsdagmorgen. In de vergadering besluit het college over de punten die door medewerkers worden ingediend. Hiervoor maken medewerkers een collegevoorstel. Van de besluiten die het college neemt aan de hand van de voorstellen, wordt per vergadering een besluitenlijst gemaakt. De besluiten inzien kan vanaf de woensdag na de vergadering. Het gaat dan om de vastgestelde besluiten van de week daarvoor.

De collegevoorstellen bekijken kan vanaf de woensdag na de vergadering. Let op: dit zijn de collegevoorstellen van de week ervoor. Klik op de link en kies aan de linkerkant de collegevergadering waarvan u de voorstellen wilt inzien.

Heeft u gevonden wat u zocht?