In Roerdalen kunt u heerlijk wandelen met uw hond. U moet zich hierbij wel aan een aantal regels houden. Bijvoorbeeld over het opruimen van poep. De laatste tijd veroorzaken hondenpoepzakjes regelmatig verstoppingen in straatputten en aan de pompen in het riool. Gooi hondenpoepzakjes daarom nooit in het riool! 

Wateroverlast

Als de putten in de straat zijn verstopt door hondenpoepzakjes, kan het water bij hevige regen niet weg. Het gevolg: wateroverlast op straat of in woningen en bedrijven. Het ontstoppen van met poepzakjes verstopte straatputten of gemaal-pompen is duur en ontzettend vies werk. Ook kunnen de poepzakjes via straatputten in de natuur terecht komen. 

Afvalbakken

Hondenpoep is onhygiënisch en er zitten ziekteverwekkers in. Hondenpoep op straat zorgt dus voor gezondheidsrisico’s. In de hele gemeente vindt u afvalbakken speciaal voor hondenpoep. Maar u mag hondenpoep ook in alle gemeentelijke prullenbakken weggooien. De poep mag thuis niet bij het gft-afval, maar hoort bij het restafval. 

Hondenpoepzakjes

Hondenpoepzakjes vindt u zowel bij de afvalbakken voor hondenpoep als bij sommige gewone gemeentelijke prullenbakken. Maar zorg dat u zelf ook altijd hondenpoepzakjes bij u heeft. Meer over de regels voor het uitlaten van honden leest u op de pagina Honden uitlaten