Is er een dier in nood? Bel dan 144. Lees hieronder wat u kunt doen als u dode of gewonde dieren vindt. Of als een dier verwaarloosd of mishandeld wordt. 

Verwaarloosde/mishandelde dieren of dier in nood

Is er een dier in uw omgeving dat wordt verwaarloosd of mishandeld? Of is er een dier in nood? Bel dan de dierenpolitie via telefoonnummer 144. Lees meer over de dierenpolitie op de website van de politie(externe link)

Een dood of gewond dier langs de weg

Ziet u een dood of gewond dier langs de weg of op een andere plek? Voor een gewond dier belt u naar dierenambulance Midden-Limburg: 06 112 95 306.

Is het dier al overleden? Geef dan een melding door via Fixi(externe link). U kunt ook bellen met telefoonnummer: 06 558 380 69.

In het water

Dode dieren in het water kunt u melden bij het waterschap Limburg.(externe link) 

Hobbydieren

Is uw pony, geit of schaap dood? Meld dit direct bij het erkende destructiebedrijf Rendac(externe link). Dit bedrijf haalt het kadaver op en verwerkt het. Alleen het kadaver van een paard mag ook verbrand worden in een speciaal huisdiercrematorium. Een hobbydier mag niet worden begraven op eigen terrein.

Huisdieren

Uw dode huisdier mag niet in de afvalbak. Zelfs niet als het heel klein is. U kunt een aantal dingen doen met uw overleden huisdier:

  • Laten ophalen door de dierenambulance, tel 06 112 95 306.
  • Laten begraven of cremeren.
  • Begraven in eigen tuin of op eigen terrein. Het graf moet dan minimaal 75 centimeter diep zijn. U mag het dode dier niet verpakken in plastic of andere stoffen die schadelijk zijn voor de bodem.

Heeft u gevonden wat u zocht?