Gevonden of verloren voorwerpen

Gevonden of verloren voorwerpen meldt u online via verlorenofgevonden.nl.

Gevonden voorwerpen

Heeft u een voorwerp gevonden? Maak er dan, als dat u lukt, een foto van. Ga naar www.verlorenofgevonden.nl. Vul de gegevens in en zet de foto erbij. Vervolgens kunt u kiezen wat u met het voorwerp doet:

  • U bewaart het voorwerp zelf. 
  • Wilt u het voorwerp niet zelf bewaren? Dan kunt u het bij ons afgeven. Dit kan aan de receptie, zonder afspraak.
  • Is het voorwerp maximaal ongeveer € 450,- waard? Dan wordt het voorwerp drie maanden bewaard. Daarna wijzen we een eigenaar aan. Is het voorwerp meer waard? Dan is de bewaartermijn één jaar. Daarna wijzen we een eigenaar aan.

Wat gebeurt er als de eigenaar zich meldt?

  • Bewaart u het voorwerp zelf? Dan vragen we hem of haar contact met u op te nemen voor informatie of om het voorwerp te bekijken.
  • Bewaren wij het voorwerp? Dan vragen we hem of haar te komen kijken naar het voorwerp.

Onderhoud

Bewaart u het gevonden voorwerp zelf? Zorg dan dat er niets mee gebeurt. Moet u daarvoor kosten maken? Dan moet de eigenaar – als hij zich meldt - deze binnen een maand terugbetalen.

Verloren voorwerpen

Is er sprake van diefstal?

  • Doe aangifte bij de politie
  • Geef bij het registreren van uw verloren voorwerp op de website www.verlorenofgevonden.nl aan dat u aangifte heeft gedaan bij de politie

Hoe weet u of uw voorwerp teruggevonden is?

kijk op www.verlorenofgevonden.nl of uw voorwerp gevonden is. Ook op de website Ilost vindt u soms uw voorwerp terug. Is het voorwerp bij ons afgegeven? Dan nemen wij contact met u op om te zien of het om uw voorwerp gaat. Klopt de omschrijving? Dan vragen we u om naar het voorwerp te komen kijken. Is het van u? Dan kunt u het gelijk meenemen. Breng wel uw legitimatiebewijs mee.

Heeft u gevonden wat u zocht?