We vinden het belangrijk dat alle jongeren in Roerdalen zich goed kunnen ontwikkelen. Soms is hierbij hulp nodig. Hiervoor werken we samen met de jongerenwerker.

De jongerenwerker is te vinden waar groepen jongeren zijn. Bijvoorbeeld op straat of bij verenigingen. De jongerenwerker is een vertrouwenspersoon voor jongeren in Roerdalen en weet precies wat jongeren bezighoudt. Ook weet de jongerenwerker welke problemen er bij jongeren spelen, bijvoorbeeld thuis, op school of op straat. Het werk van de jongerenwerker is preventief, om te voorkomen dat problemen niet uit de hand lopen. De jongerenwerker geeft ook wensen van jongeren door aan de gemeente.

Één op één

Ben je onder de 18 en heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek met de jongerenwerker? Als het nodig is, gaan jullie één op één aan de slag. Soms blijkt uit zo’n gesprek dat er extra hulp nodig is. De jongerenwerker kijkt dan samen met jou, collega’s en partners welke zorg op dat moment het beste past.

Opbouwwerk

De jongerenwerker helpt ook bij het organiseren van activiteiten in de buurt. Deze activiteiten helpen bij het verbeteren van het contact tussen jongeren en buurtbewoners. De jongerenwerker denkt mee met de jongeren en geeft ze taken bij het organiseren van activiteiten. Zo wordt gebruikmaakt van hun talenten. De jongerenwerker is ook betrokken bij maatschappelijke projecten op basisscholen in de gemeente Roerdalen. Heb jij een goed idee dat het contact tussen jongeren en buurtbewoners kan verbeteren? Neem dan contact op met de jongerenwerker via het Sociaal Team Roerdalen.

Overlast door jongeren

Ervaart u overlast? Bijvoorbeeld door hangjongeren? De jongerenwerker kan hier bij helpen. De jongerenwerker brengt buurtbewoners en jongeren met elkaar in contact om samen tot een oplossing te komen. Ook kan de jongerenwerker jongeren op hun gedrag aanspreken.

Contact

Wil je graag in contact komen met de jongerenwerker van Roerdalen? Neem contact op met het Sociaal Team Roerdalen. Contact opnemen met de jongerenwerker is gratis.