We vinden het belangrijk dat alle jongeren in Roerdalen zich goed kunnen ontwikkelen. Soms is hierbij hulp nodig. Hiervoor werken we samen met Ken Loete, de jongerenwerker van Menswel.

Ken is te vinden waar groepen jongeren zijn. Bijvoorbeeld op straat of bij verenigingen. Hij is een vertrouwenspersoon voor jongeren in Roerdalen en weet precies wat jongeren bezighoudt. Ook weet de jongerenwerker welke problemen er bij jongeren spelen, bijvoorbeeld thuis, op school of op straat. Het werk van Ken is preventief, om te voorkomen dat problemen niet uit de hand lopen. De jongerenwerker geeft ook wensen van jongeren door aan de gemeente.

Één op één

Ben je onder de 18 en heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek met de jongerenwerker? Als het nodig is, gaat Ken één op één aan de slag. Soms blijkt uit zo’n gesprek dat er extra hulp nodig is. De jongerenwerker kijkt dan samen met jou, collega’s en partners welke zorg op dat moment het beste past.

Opbouwwerk

Ken helpt ook bij het organiseren van activiteiten in de buurt. Deze activiteiten helpen bij het verbeteren van het contact tussen jongeren en buurtbewoners. De jongerenwerker denkt mee met de jongeren en geeft ze taken bij het organiseren van activiteiten. Zo wordt gebruikmaakt van hun talenten. De jongerenwerker is ook betrokken bij maatschappelijke projecten op basisscholen in de gemeente Roerdalen. Heb jij een goed idee dat het contact tussen jongeren en buurtbewoners kan verbeteren? Neem dan contact op met Ken.

Overlast door jongeren

Ervaart u overlast? Bijvoorbeeld door hangjongeren? De jongerenwerker kan hier bij helpen. De jongerenwerker brengt buurtbewoners en jongeren met elkaar in contact om samen tot een oplossing te komen. Ook kan hij jongeren op hun gedrag aanspreken.

Contact

Wil je graag in contact komen met Ken Loete, jongerenwerker van Roerdalen? Stuur een e-mail naar ken.loete@menswel.nl of bel/Whatsapp naar 06 248 175 95. Contact opnemen met de jongerenwerker is gratis.

Meet&Greet

Er is elke week een ‘Meet & Greet’ voor jongeren uit Roerdalen. Heb je vragen, een probleem of wil je gewoon even een praatje maken? Ga dan een keer langs. Elke woensdag van 15.00 tot 17.00 uur op het adres Schoolstraat 3 in Vlodrop. Ga wel alleen, door de coronarichtlijnen kun je nu niet met een groep naar de Meet & Greet komen.