Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren, opvoeding, geldzaken, het huishouden, zorg (materialen), vervoer, mantelzorg of dagbesteding? Of voelt u zich eenzaam? Neem dan contact op met het Sociaal Team Roerdalen. Ook als u een goed idee heeft om anderen te helpen, staat het Sociaal Team voor u klaar.

Het team bestaat uit professionals van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties. Samen zoeken zij met u naar het antwoord op uw vragen of problemen. Ze bieden waar nodig hulp en ondersteuning. De medewerkers kennen de mogelijkheden die er in Roerdalen zijn en adviseren u hierover.

Gesprek

Heeft u hulp nodig, dan voert het Sociaal Team Roerdalen een persoonlijk gesprek met u. Bij u thuis als u dat prettig vindt. Tijdens het gesprek bekijkt u samen wat nodig is. Én hoe u dat samen kunt organiseren met de hulp van bijvoorbeeld uw omgeving of professionele partijen. Al die tijd heeft u contact met één en dezelfde persoon van het Sociaal Team.

Contact met het Sociaal Team Roerdalen

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Stuur dan een e-mail naar info@sociaalteamroerdalen.nl. Of bel met 0475 538 888 en vraag naar het Sociaal Team. Bellen kan maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Volg ook de Facebookpagina van het Sociaal Team voor meer informatie, tips en activiteiten.

Overzicht spreekuren Sociaal Team
DagTijdLocatieBijzonderheden
Maandag13.30 - 16.00 uurGroene-Kruis gebouw
Nieuw Holsterweg 38, Posterholt
 
Dinsdag16.30 - 18.00 uurRoerparel
Schaapsweg 24, Sint Odilienberg
 
Woensdag14.00 - 15.30 uurHeerbaan 24, 6061 EE PosterholtMantelzorg inloopspreekuur
Donderdag9.30 - 12.00 uurDe Harch
Kloosterstraat 30, Herkenbosch
 

Werk, geld en Formulierensteunpunt

Heeft u geldzorgen? Vragen over uitkeringen of  toeslagen? Bel dan het Sociaal Team. Dat kan ook met vragen over weer aan het werk gaan, een nieuw vak leren of taallessen. Ook is er een Formulierensteunpunt. Hier helpen we u met uw vragen over bijvoorbeeld uw administratie, regelingen of heel praktisch met het aanvragen van uw DigiD. U kunt wekelijks bij het Formulierensteunpunt terecht:

  • in het Dorpshuis Montfort op maandag van 10.00 tot 12.30 uur
  • bij het voormalige gemeentehuis, Kerkplein 1 in Herkenbosch op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur

Gezinsleven en volwassen worden

Relaties aangaan, samenwonen, kinderen krijgen en opvoeden: het zijn grote veranderingen en die zijn niet altijd even gemakkelijk. Met vragen over deze onderwerpen of bij problemen kunt u bij het Sociaal Team terecht.

Volwassen worden

Opgroeien is niet altijd gemakkelijk. Het Sociaal Team Roerdalen helpt ook kinderen en jongeren, die zich thuis niet veilig voelen, psychologische hulp nodig hebben, geld- of schoolproblemen of een handicap hebben.

Zelfstandig wonen en vervoer

Zelfstandig blijven wonen kan vaak met eenvoudige oplossingen. Ook bij beginnende alzheimer of dementie. Bel het Sociaal Team voor het maken van een afspraak hierover. Bekijk ook eens de pagina Wmo-loket. Hier leest u over het indienen van een aanvraag en hoe het daarna verder gaat. Heeft u meer zorg nodig dan vanuit de Wmo mogelijk is? Of bent u benieuwd naar zorgmogelijkheden in de toekomst? Dan kunt u terecht bij het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg. Zoekt u iemand voor kleine klussen, bekijk dan de pagina over het Klusteam Roerdalen. En heeft u hulp nodig met vervoer, lees dan de pagina over vervoersvoorzieningen.

Gezondheid, ontspanning en ontmoeting

Heeft u behoefte aan nieuwe sociale contacten? Ook daarin kan het Sociaal Team met u meedenken. Denk bijvoorbeeld aan een buddy voor statushouders en ouderen of de Huiskamer Plus voor een kopje koffie en gezellige activiteiten. Voelt u zich somber of zit u niet goed in uw vel, bel dan eerst uw huisarts en overleg over Welzijn op recept. U leest meer over Welzijn op recept op onze pagina Samen Gezond.

Overwegingsgroep

Maken problemen thuis u angstig, moet u leven met een laag inkomen of voel u zich vaak eenzaam? Dan is het fijn om met anderen te praten. Dat kan in de Overwegingsgroep. De Overwegingsgroep bestaat uit mensen van alle leeftijden en achtergronden die elkaar steunen door ervaringen uit te wisselen. Iedereen is welkom. De bijeenkomsten zijn in De Blokhut in Vlodrop. Meld u aan door een berichtje te sturen of te bellen naar Iris Bayerlein, tel. 06 23 35 68 62 of Ron Vonk, tel. 06 58 99 96 63.

Vrijwilligers

Wilt u graag iets betekenen voor een ander? En vindt u het leuk om u in te zetten als vrijwilliger? Dan helpen wij u graag op weg, denken met u mee en beantwoorden uw vragen.  Mail of bel ons via info@sociaalteamroerdalen.nl of 0475 538 888.

Melden van personen die zorg nodig hebben

Heeft een naaste snel psychische hulp nodig of maakt u zich zorgen over iemand in uw omgeving? Soms kunt u dit melden bij het Sociaal Team Roerdalen, maar soms kunt u uw melding beter ergens anders doorgeven. Er zijn, afhankelijk van de situatie, verschillende mogelijkheden. Lees hier meer over op de pagina ‘Melden van personen die zorg nodig hebben’.

Heeft u gevonden wat u zocht?