Een mantelzorger zorgt langere tijd intensief en onbetaald voor iemand anders. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van ziekte, ouderdom, een psychische aandoening of een handicap. De mantelzorger kan de lichamelijke verzorging op zich nemen, maar ook regeltaken.

Bent u mantelzorger of wordt u geholpen door een mantelzorger? Dan zijn er veel dingen die op u af komen. Over al deze onderwerpen kunt u informatie vinden op internet. Kijk maar eens op rijksoverheid.nl, regelhulp.nl en mantelzorg.nl.

Mantelzorg is dankbaar werk. Maar het zorgen voor de ander kan ook betekenen dat uw eigen leven hier helemaal door in beslag wordt genomen. De balans tussen het zorgen voor de ander en de zorg voor uzelf raakt dan uit evenwicht. Voor persoonlijke hulp en ondersteuning in dit soort situaties kunt u terecht bij Steunpunt Mantelzorg Roerdalen.

Steunpunt Mantelzorg

Het Steunpunt Mantelzorg Roerdalen geeft informatie en advies, emotionele ondersteuning en praktische hulp. Wilt u weten wat het steunpunt voor u kan betekenen of heeft u vragen over mantelzorg? Neem dan contact op met Björn Maessen van het Steunpunt Mantelzorg Roerdalen via (0475) 538 888 of bjornmaessen@proteion.nl.

Meer informatie over mantelzorg in onze gemeente vindt u op:

Registreren als mantelzorger

Bent u mantelzorger? Dan kunt u zich registreren. Dat is bijvoorbeeld nodig om de mantelzorgwaardering te kunnen ontvangen. Neem voor de registratie contact op met Björn Maessen (zie contactgegevens hierboven).

Zorgvrijwilligers

Zorgvrijwilligers in Roerdalen bieden hulp en ondersteuning aan mensen met een chronische ziekte, lichamelijk beperking of iemand die eenzaam is. Jong, oud én hun mantelzorgers kunnen een beroep doen op een vaste zorgvrijwilliger. De zorgvrijwilliger kan bijvoorbeeld:

  • Een wandeling met u maken
  • Een praatje komen maken
  • Met u meegaan naar de dokter
  • Bij u aanwezig zijn, zodat uw partner eens weg kan

Heeft u een zorgvrijwilliger nodig of heeft u zelf belangstelling om zorgvrijwilliger te worden? Neem dan contact op met Björn Maessen via 06 52 66 95 65 of  bjornmaessen@proteion.nl. Kijk ook eens op proteion.nl.

Mantelzorgwaardering

Omdat wij mantelzorg enorm waarderen, willen wij mantelzorgers graag wat extra’s geven. Zij kunnen tussen 1 april en 31 december 2019 de ‘Mantelzorgwaardering’ aanvragen. Lees meer informatie over de Mantelzorgwaardering.

Heeft u gevonden wat u zocht?