Omdat wij mantelzorg enorm waarderen, willen wij de mantelzorgers graag wat extra’s geven. Ook in 2019 komen zij daarom in aanmerking voor de ‘Mantelzorgwaardering’. Dit is een bedrag van € 175,- voor mantelzorgers van 21 jaar en ouder. Mantelzorgers van twaalf tot en met twintig jaar krijgen € 40,- in de vorm van nationale bioscoopbonnen.

Voorwaarden

De volgende voorwaarden gelden voor de aanvraag van de mantelzorgwaardering:

  • De zorg die de mantelzorger verleent, duurt langer dan drie maanden en beslaat minstens acht uur per week
  • De mantelzorger staat bij ons geregistreerd als mantelzorger
  • Degene die zorg ontvangt, mag maar één mantelzorger aanmelden voor de Mantelzorgwaardering.

De Mantelzorgwaardering geldt ook voor mantelzorgers die niet in onze gemeente wonen, maar hier wel iemand verzorgen. Voor hen gelden dezelfde voorwaarden.

Wat moet ik doen?

Vraag de Mantelzorgwaardering aan tussen 1 april en 31 december 2019. U kunt het formulier vanaf die datum ook ophalen bij Servicepunt Roerdalen, in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg. De hulpvrager en de mantelzorger vullen dit formulier samen in. Het formulier stuurt u op naar het adres dat op het formulier staat vermeld.

Heeft u zich nog niet als mantelzorger geregistreerd? Doe dit dan voordat u de Mantelzorgwaardering aanvraagt via Steunpunt Mantelzorg Roerdalen.

Hoe gaat het verder?

Wij toetsen of u aan de criteria voldoet. U hoort binnen acht weken per brief of u in aanmerking komt. Komt u in aanmerking, dan ontvangt u het geld op uw bankrekening. De bioscoopbonnen sturen we per post.

Vragen?

Heeft u nog vragen, of wilt u graag meer informatie? Dan kunt u terecht bij Björn Maessen van het Steunpunt Mantelzorg Roerdalen via (0475) 538 888 of bjornmaessen@proteion.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?