Bent u mantelzorger? Wij waarderen het enorm dat u zo goed voor iemand anders zorgt. Wij beseffen dat intensief voor iemand zorgen mooi kan zijn, maar soms ook zwaar. Daarom geven wij u graag een extraatje: de mantelzorgwaardering.

Bent u 12 jaar of ouder? Dan ontvangt u van ons een waardering van €175,-.

Hoe werkt het?

Herkent u zich in de volgende regels?

  • De zorg die de mantelzorger verleent duurt langer dan drie maanden en beslaat minstens acht uur per week;
  • U woont in de gemeente Roerdalen óf in een andere gemeente maar u verzorgt wél iemand uit de gemeente Roerdalen.

Kunt u op al deze regels 'ja' antwoorden? Dan kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen samen met de persoon die u verzorgt.

U kunt de mantelzorgwaardering één keer per jaar ontvangen.

Wat moet ik doen?

Druk onderstaand aanvraagformulier af en vul dit samen in. Gebruik het formulier 'Nieuwe mantelzorger of veranderde situatie' als u voor het eerst mantelzorgwaardering aanvraagt of als uw situatie is veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Gebruik het formulier 'Herhaalde aanvraag' als u al eerder mantelzorgwaardering heeft aangevraagd en als uw situatie niet is veranderd.

Stuur het ingevulde en ingescande formulier per e-mail op naar janekillaars@proteion.nl. Of stuur het per post naar Gemeente Roerdalen t.a.v. Sonja Tissen, Postbus 6099, 6077 ZH Sint Odiliënberg.

U kunt de mantelzorgwaardering voor 2022 aanvragen tot 31 december 2022.

Hoe gaat het verder?

Wij laten u binnen 8 weken weten of de mantelzorger in aanmerking komt voor de mantelzorgwaardering. Als dat zo is, ontvangt de mantelzorger het geld op zijn of haar rekening.

Vragen?

Heeft u nog vragen, of wilt u graag meer informatie? Kijk op de pagina Mantelzorg of neem contact op met Jane Killaars van het Steunpunt Mantelzorg Roerdalen via (0475) 538 888 of janekillaars@proteion.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?