Omdat wij mantelzorg enorm waarderen, geven wij  de mantelzorgers graag wat extra’s. Ook in 2021 komen zij daarom in aanmerking voor de ‘Mantelzorgwaardering’. Dit is een bedrag van € 175,- voor mantelzorgers van 18 jaar en ouder. Mantelzorgers van twaalf tot en met zeventien jaar krijgen € 40,- in de vorm van nationale bioscoopbonnen.

 

Voorwaarden:

  • De zorg die de mantelzorger verleent duurt langer dan drie maanden en beslaat minstens acht uur per week
  • De mantelzorger staat bij ons geregistreerd als mantelzorger
  • Degene die zorg ontvangt mag maar één mantelzorger aanmelden voor de Mantelzorgwaardering.

De Mantelzorgwaardering geldt ook voor mantelzorgers die niet in onze gemeente wonen, maar hier wel iemand verzorgen. Voor hen gelden dezelfde voorwaarden.

Wat moet ik doen?

U kunt de Mantelzorgwaardering aanvragen tussen 1 april en 31 december 2021. Het aanvraagformulier vindt u dan hieronder. U kunt het formulier dan ook ophalen bij Servicepunt Roerdalen, in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg. De hulpvrager en de mantelzorger vullen dit formulier samen in. Het formulier stuurt u op naar het adres dat op het formulier staat vermeld.

Heeft u zich nog niet als mantelzorger geregistreerd? Doe dit dan voordat u de Mantelzorgwaardering aanvraagt via Steunpunt Mantelzorg Roerdalen.

Hoe gaat het verder?

Wij laten de aanvrager binnen acht weken weten of de mantelzorger in aanmerking komt voor de Mantelzorgwaardering. Als dat zo is, ontvangt de mantelzorger het geld op zijn of haar rekening. Bioscoopbonnen sturen we via de post naar de mantelzorger.

Vragen?

Heeft u nog vragen, of wilt u graag meer informatie? Dan kunt u terecht bij Björn Maessen van het Steunpunt Mantelzorg Roerdalen via (0475) 538 888 of bjornmaessen@proteion.nl

Heeft u gevonden wat u zocht?