Bent u mantelzorger? Wij waarderen het enorm dat u zo goed voor iemand anders zorgt. Intensief voor iemand zorgen kan mooi zijn, maar soms ook zwaar. Daarom geven wij u graag een extraatje: de Mantelzorgwaardering, een bedrag van €175,-.

Hoe werkt het?

Om de Mantelzorgwaardering te ontvangen gelden enkele voorwaarden:

  • De zorg die de mantelzorger verleent duurt langer dan drie maanden en neemt minstens acht uur per week in beslag.
  • U woont in de gemeente Roerdalen óf in een andere gemeente maar u verzorgt wél iemand uit de gemeente Roerdalen.
  • U bent 12 jaar of ouder.

Kunt u op al deze regels 'ja' antwoorden? Dan kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen. Het aanvragen moet u samen doen met degene voor wie u zorgt. U kunt de Mantelzorgwaardering één keer per jaar ontvangen.

Wat moet ik doen?

U kunt de Mantelzorgwaardering voor 2024 aanvragen tot en met 31 december 2024. U moet de Mantelzorgwaardering elk jaar opnieuw aanvragen, dus ook als u die vorig jaar ook al heeft aangevraagd en ontvangen. Zowel een nieuwe als een herhaalde aanvraag gaan via hetzelfde aanvraagformulier. Via onderstaande link kunt u met DigiD inloggen en een aanvraag indienen.

Mantelzorgwaardering aanvragen(externe link)

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Of ontvangt u het aanvraagformulier liever via de post? Bel dan Jane Killaars, tel 06 52 669 200. U kunt het formulier ook hieronder downloaden. Vul het samen met degene voor wie u zorgt in. U kunt het ingevulde formulier per post sturen naar Gemeente Roerdalen t.a.v. Jane Killaars, Postbus 6099, 6077 ZH Sint Odiliënberg.

Hoe gaat het verder?

Wij laten u binnen 8 weken weten of de mantelzorger in aanmerking komt voor de Mantelzorgwaardering. Als dat zo is, ontvangt de mantelzorger het geld op zijn of haar rekening.

Vragen?

Heeft u nog vragen, of wilt u graag meer informatie? Kijk op de pagina Mantelzorg of neem contact op met Jane Killaars van het Sociaal Team Roerdalen via (0475) 538 888 of janekillaars@proteion.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?