Bent u door ziekte, een beperking of ouderdom niet of minder mobiel? Dan zoeken we samen met u naar een manier waarop u zich kunt verplaatsen. Mogelijk kunnen we u hulp bieden om te kunnen reizen in de omgeving. Dat heet een vervoersvoorziening.We bekijken eerst of u zelf uw probleem kunt oplossen. Dit kan bijvoorbeeld met de hulp van familie, vrienden of bekenden. U kunt ook gebruik maken van de Wensbus. Lukt dat niet, dan bekijken we of u individuele hulp kunnen bieden.

Wensbus

De Wensbus is er voor inwoners uit onze gemeente die niet mobiel zijn en niet met het openbaar vervoer kunnen reizen. U hoeft geen Wmo-indicatie te hebben. De Wensbus is een initiatief van vrijwilligers. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de Wensbus als u naar de huisarts of fysiotherapeut moet. Of als u boodschappen wilt doen of een kopje koffie bij iemand wilt gaan drinken. U moet wel zelf kunnen instappen. De bus is niet geschikt voor rolstoelvervoer. Een rolstoel of rollator kan wel mee, maar dan moet u die kunnen inklappen. Ook huisdieren kunnen niet mee, uitgezonderd hulphonden.

De Wensbus Roerdalen rijdt binnen de gemeente Roerdalen naar elk adres. Ook rijdt de bus naar enkele bestemmingen buiten de gemeente. Denk aan de treinstations in Echt en Roermond, het Laurentius Ziekenhuis, het Zorghotel in Roermond en de crematoria in Roermond, Echt en Baexem.

Contact

Informatie over kosten, reserveren en uren waarop de Wensbus rijdt, vindt u op de website van Stichting Wensbus: www.wensbusroerdalen.nl(externe link). U kunt ook bellen: 06 81 17 22 83. Wilt u een rit bestellen? Bel dan op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur met: 06 40 58 58 69.

Individuele hulp

Kunt u niet reizen met de hulp van familie, vrienden of bekenden of met de Wensbus? Dan kunnen we u individuele hulp bieden. Denk hierbij aan collectief vervoer via Omnibuzz, een scootmobiel of een driewielfiets.

Wat moet ik doen?

Neem contact op met het Sociaal Team Roerdalen via telefoonnummer (0475) 538 888 voor een afspraak om u verder te helpen. 

Hoe gaat het verder?

Individuele hulp valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). U vindt meer informatie over uw eigen bijdrage en hoe het verder gaat op de pagina Wmo-loket.

Heeft u gevonden wat u zocht?