Heeft u moeite met uw administratie? Heeft u financiële problemen of schulden en lukt het niet om dit zelf op te lossen? Gemeente Roerdalen zoekt samen met u hulp om uw financiële situatie weer op orde te brengen. Deze hulp is gratis en er zijn verschillende mogelijkheden.

Hulp bij geldzaken

Heeft u vragen over uw financiën? Heeft u hulp nodig bij uw administratie? Wilt u uw schulden terugbetalen? Dan kunt u gratis terecht bij Humanitas Thuisadministratie of bij Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg.

Humanitas Thuisadministratie

De vrijwilligers van Humanitas helpen u op weg zodat u weer alleen verder kunt. Kijk voor meer informatie op de website van Humanitas Thuisadministratie.

Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg

De maatschappelijk werkers van AMW-ML helpen u met vragen en geven cursussen en workshops. Je kunt bijvoorbeeld de cursus ‘Grip op geld’ of ‘Omgaan met minder geld’ volgen bij jou in de buurt. Kijk voor meer informatie op de website van AMW-ML.

Schuldhulpverlening

Als u schulden heeft, kunt u mogelijk financiële hulp krijgen van een schuldhulpverlener van PLANgroep. De schuldhulpverlener bekijkt samen met u de mogelijkheden om uw schulden aan te pakken.

U kunt hiervoor contact opnemen met PLANgroep via telefoonnummer 06 55 121 077. Dit telefoonnummer is beperkt bereikbaar. Geen gehoor? Neem dan contact op met de gemeente. De gemeente zorgt dat u wordt teruggebeld door PLANgroep.

PLANgroep organiseert binnen vier weken een eerste gesprek. Bij spoedgevallen gebeurt dit binnen drie werkdagen, bijvoorbeeld als u uit uw woning wordt gezet. Tijdens het eerste gesprek met PLANgroep bespreekt u of u een aanvraag voor schuldhulpverlening kunt doen.

Regelingen voor mensen met een laag inkomen

De gemeente heeft verschillende mogelijkheden om mensen met een laag inkomen financieel te ondersteunen. Deze mogelijkheden vindt u op de pagina Laag inkomen.

Sociaal Team Roerdalen

Het Sociaal Team Roerdalen denkt met u mee als het gaat over zaken als huishouden, zorg, vervoer, mantelzorg, opvoeden of geldzaken. Op de pagina Sociaal Team Roerdalen leest u meer.

Heeft u gevonden wat u zocht?