Wij vinden het belangrijk dat u een goede en betaalbare zorgverzekering heeft. Daarom biedt de gemeente samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering. Dit noemen we de gemeentepolis. Deze zorgverzekering is er speciaal voor inwoners met een laag inkomen. U krijgt een korting op de premie en wij betalen een bijdrage in de kosten. Hierdoor betaalt u minder voor meer verzekering.

De gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering met extra dekking voor bijvoorbeeld brillen, tandarts, fysiotherapie en de eigen bijdrage Wmo. Op de website www.gezondverzekerd.nl(externe link) kunt u bekijken welk pakket bij u past. U kunt kiezen uit verschillende aanvullende pakketten. Er zijn twee uitgebreide aanvullende verzekeringen. Daarnaast is er ook een beperkt aanvullende verzekering. Dit is een zorgverzekering voor mensen met lage zorgkosten. Bijvoorbeeld voor jongeren.

Als u wilt overstappen naar de gemeentepolis moet u dit uiterlijk 31 december doen.

Kom ik in aanmerking?

U komt in aanmerking voor de gemeentepolis als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Uw inkomen ligt onder 120% van de van voor u geldende bijstandsnorm(externe link);
  • U heeft weinig of geen eigen vermogen;
  • U heeft geen betalingsachterstand bij uw huidige zorgverzekering.

Wat moet ik doen?

1.    Ga naar de website www.gezondverzekerd.nl(externe link)
2.    Kies voor gemeente Roerdalen
3.    Kies het pakket dat het beste bij u past. Gebruik hiervoor de keuzehulp
4.    Volg de stappen op de website

Na uw aanmelding controleren we uw inkomen en vermogen. Is uw inkomen of vermogen te hoog, dan kunt u geen gemeentepolis krijgen. U kunt dan wel bij de zorgverzekeraar verzekerd blijven, maar wij betalen de bijdrage niet meer en de korting vervalt.

Verzekeringen vergelijken

Komt u niet in aanmerking voor de Gemeentepolis vanwege uw inkomen en/of vermogen? Of wilt u uitzoeken of een andere verzekering beter bij u past? Op de website Dat geldt voor mij(externe link) kunt u checken welke zorgverzekering het beste past bij uw wensen en beurs. Hoe doet u dat:

•    Ga naar www.datgeldtvoormij.nl(externe link) en vul de gemeentenaam in.
•    Klik vervolgens op "Check het zelf” en daarna op “Zorgverzekering - Start de check”
•    Beantwoord de vragen en u krijgt verschillende verzekeringen te zien die voldoen aan uw wensen. De verzekering waar “Ons advies” boven staat, is de goedkoopste verzekering die voldoet aan uw wensen.

Meer informatie

Heeft u vragen over de gemeentepolis of de vergoedingen? Neem contact op met CZ via telefoonnummer 088 555 77 77. Of met VGZ via telefoonnummer 0900 779 97 71. Heeft u vragen of u kunt deelnemen? Bel dan het Servicecentrum MER op telefoonnummer 0475 255950. Of ga naar het Sociaal Team Roerdalen

Heeft u gevonden wat u zocht?