Vroegsignalering van schulden is vanaf 1 januari 2021 wettelijk geregeld in de ‘Wet gemeentelijke Schuldhulpverlening’. Heeft u betalingsachterstanden? Dan krijgen wij als gemeente een seintje. Van zorgverzekeraars, woningcorporaties, energiemaatschappijen en WML. Om te zorgen dat u niet onnodig verder in de schulden raakt nemen we contact met u op. 

Hoe werkt het?

U krijgt van ons een brief, kaartje, sms, telefoon of e-mail over mogelijke betalingsachterstanden op uw adres.

Privacy

We bellen u niet zomaar. Alleen als we een signaal hebben ontvangen zoals geregeld is in de wet. De uitwisseling van persoonsgegevens gebeurt volgens de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)(externe link). U leest meer over hoe wij omgaan met uw privacy op onze pagina over privacy.

Wat moet ik doen?

Heeft u bericht van ons gekregen? Dan zijn er twee opties.

U heeft één betalingsachterstand

U kunt voor hulp terecht bij het Sociaal Team Roerdalen.  Zij zijn er voor ondersteuning, advies en hulp. Het Sociaal Team helpt u met de passende oplossing bij vragen over financiën / schulden en de aanpak van de persoonlijke gevolgen hiervan.

U heeft meerdere betalingsachterstanden

Als er op een adres meerdere meldingen zijn van betalingsachterstanden geven we dit door aan het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg. Zij komen bij u langs om u hulp aan te bieden. Vooraf informeren zij u per brief. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website van het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg(externe link).

Blijf niet te lang rondlopen met geldzorgen

Vroegsignalering blijkt een succes. We vinden het belangrijk om u in een vroeg stadium hulp te kunnen bieden. Blijf niet te lang rondlopen met geldzorgen. Wij kijken graag met u mee, zodat we samen kunnen zoeken naar mogelijke oplossingen. Onze hulp is gratis.

Heeft u gevonden wat u zocht?