Zijn er kleine klussen in en rond uw huis die u niet (meer) zelf kunt uitvoeren? Bijvoorbeeld omdat u ouder of minder goed ter been bent? En is er niemand in uw omgeving die dat voor u kan doen? Dan kan het Sociaal Klusteam Roerdalen u misschien helpen. 

Voor wie?

Het Sociaal Klusteam helpt mensen: 

  • die een beperking hebben of door hun leeftijd minder goed ter been zijn
  • die behoren tot de minima 
  • die (tijdelijk) in bijzondere omstandigheden verkeren, waardoor zij hulp nodig hebben

Waar kan het Sociaal Klusteam u bij helpen? 

Het Sociaal Klusteam voert kleine klussen uit. Bijvoorbeeld reparaties aan keukenkastjes, het instellen van televisie- en radiozenders, het verplaatsen van een meubel, een kabel vastzetten of verleggen, energiebesparende aanpassingen in uw huis, het instellen van een computer, reparatie van een medisch hulpmiddel of tuinwerkzaamheden. Heeft u een kapot huishoudelijk apparaat? Dan kunt u terecht bij het Repair Café in Posterholt(externe link) (iedere laatste zaterdag van de maand in De Beuk) of Sint Odiliënberg (iedere laatste donderdag van de maand in de Roerparel). Ook verenigingen en non-profit organisaties kunnen een beroep doen op het Sociaal Klusteam Roerdalen. Neem hiervoor eerst contact op met het team. 

Wat doet het Sociaal Klusteam niet? 

U kunt bij het Sociaal Klusteam terecht voor kleine, eenmalige klussen die maximaal 3 uur duren. Terugkerende klussen en grote klussen doet het team niet. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing, verbouwing of renovatie of een klus die de eigenaar van uw huis moet doen. Het team werkt niet in het weekend. 

Wat kost het? 

U betaalt een eigen bijdrage in de kosten. Dat is € 7,50 voor het eerste uur en daarna € 3,50 voor ieder extra half uur. Het Sociaal Klusteam berekent geen voorrijkosten. Voor sommige klussen zijn meer handen nodig. Daarvoor worden dubbele kosten berekend. Wij brengen u daar vooraf van op de hoogte. Andere kosten zoals bijvoorbeeld voor materialen zijn uiteraard voor uw eigen rekening. Als het kan moet u zelf voor de benodigde materialen zorgen. Als het nodig is komt de vrijwilliger voordat we komen klussen eerst kosteloos kijken hoe de situatie is.

Aanvragen

U kunt uw klus telefonisch aanmelden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.30 en 12.30 uur. Bel daarvoor het nummer 06 42013756. U kunt uw klus ook per mail doorgeven via Sociaalklusteamroerdalen@gmail.com

Legitimatie

Vrijwilligers van Sociaal Klusteam Roerdalen kunnen zich altijd legitimeren met een Kluspas. Vraag voordat u een vrijwilliger binnenlaat om dit bewijs.

De Kluspas van het Sociaal Klusteam Roerdalen. Er staat bovenin een oranje rand met in het wit de tekst Kluspas Sociaal Klusteam Roerdalen en het logo van het Sociaal Klusteam staat rechtsboven. Dan staat er een foto en rechts van de foto een naam, telefoonnummer en E-mailadres van de vrijwillger.

Meer informatie en aanmelden als vrijwilliger

Heeft u nog vragen? Of wilt u zich aansluiten bij de vrijwilligers van Sociaal Klusteam Roerdalen? Neem dan contact op met coördinator Sjaak Verheggen op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 10.30 en 12.30 uur. Het telefoonnummer is 06 42013756. U kunt ook mailen naar Sociaalklusteamroerdalen@gmail.com

Heeft u gevonden wat u zocht?