Een verstopt riool is een vervelende situatie. Hieronder leest u wat u zelf kunt doen en wat de gemeente voor u doet.

Wat moet ik doen?

Woningen zijn op het gemeentelijk riool aangesloten via een aansluitleiding. Op de erfgrens ligt een ontstoppingsputje. Als uw riool verstopt is, graaft u dit putje vrij. Weet u niet waar uw putje ligt? Neem dan contact met ons op. Van veel percelen in onze gemeente weten wij waar het ontstoppingsputje ligt.

Hoe gaat het verder?

Staat het putje vol met afvalwater, dan zit de verstopping in het gemeentelijke deel van het riool. Neem dan contact met ons op. Bij een noodsituatie buiten kantooruren belt u onze piketdienst via 06 55 83 80 69. Staat er geen water in het putje? Dan zit de verstopping in het riool op uw perceel. U moet de verstopping dan zelf (laten) verhelpen.

Wat kost het?

Zit de verstopping in het riool op uw perceel? Dan betaalt ú de kosten voor het laten ontstoppen. Zit de verstopping in de riolering op gemeentegrond? Dan lossen wij het op. U ontvangt hiervoor geen rekening.

Verstopping in gemeentelijk deel, maar kosten voor eigen rekening

In onderstaande gevallen zijn de kosten voor uw eigen rekening, ook als de verstopping in het gemeentelijk deel blijkt te zitten. Ook de kosten voor het vrijgraven van het ontstoppingsputje betaalt u zelf.

  • De verstopping is veroorzaakt door voorwerpen die niet in het riool thuis horen. Denk hierbij aan luiers, maandverband, kattenbakgrit en vet.
  • U schakelt een (ontstoppings)bedrijf in zonder eerst het ontstoppingsputje te (laten) controleren. 

Heeft u gevonden wat u zocht?