Wilt u er samen met uw buren voor zorgen dat uw buurt veiliger wordt? Dat kan door lid te worden van een WhatsApp Buurtpreventiegroep. U kunt ook zelf een Buurtpreventieteam oprichten wanneer in uw buurt nog geen groep actief is.

WhatsApp Buurtpreventiegroep

Buurtpreventie zorgt voor meer ‘ogen en oren’ in de buurt. Zo helpen we met z’n allen de buurt veiliger te maken. Deze initiatieven worden van harte ondersteund door ons en door wijkagenten. In alle dorpen in onze gemeente zijn meerdere WhatsApp Buurtpreventiegroepen actief. Dit zijn WhatsApp groepen waarin buurtgenoten elkaar informeren over verdachte situaties of personen.

Wilt u weten of in uw buurt een WhatsApp Buurtpreventiegroep actief is? Kijk dan op www.wabp.nl(externe link), de website van Whatsapp Buurtpreventie (WABP). Is er een groep actief? Dan kunt u zich binnen een minuut bij deze groep inschrijven. WABP neemt vervolgens voor u contact op met de beheerder van de betreffende WhatsApp-groep. Is er in uw straat geen groep actief? Dan kunt u op de website van WABP zien hoe u eenvoudig een nieuwe groep kunt beginnen. Het is wel belangrijk dat u dat altijd overlegt met de gemeente. 

Buurtpreventieteam

U kunt ook samen met buurtbewoners een Buurtpreventieteam oprichten. Buurtpreventieteams houden de veiligheid in de wijk in de gaten. Zij geven zaken door aan ons of aan de politie. Denk bijvoorbeeld aan kapotte straatverlichting, overlast, vandalisme of kleine criminaliteit.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over buurtpreventie, neem dan contact op met Guido Pietermans via (0475) 538 888. U kunt ook via de mail uw vraag stellen: oov@roerdalen.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?