Wilt u er samen met uw buren voor zorgen dat uw buurt veiliger wordt? Dat heet buurtpreventie. U kunt lid worden van een WhatsApp Buurtpreventiegroep. U kunt ook een Buurtpreventieteam oprichten.

Buurtpreventie zorgt voor meer ‘ogen en oren’ in de buurt. Zo helpen we met z’n allen de buurt veiliger te maken. Deze initiatieven worden van harte ondersteund door ons en door wijkagenten.

WhatsApp Buurtpreventiegroep

In alle dorpen in onze gemeente zijn WhatsApp Buurtpreventiegroepen actief. Dit zijn WhatsApp groepen waarin buurtgenoten elkaar informeren over verdachte situaties of personen.

Wilt u weten of in uw buurt een WhatsApp Buurtpreventiegroep actief is? Kijk dan op www.wabp.nl(externe link). De e-mailadressen van de beheerders staan bij de groepen vermeld. Zij kunnen u toevoegen aan een groep.

Buurtpreventieteam

U kunt ook samen met buurtbewoners een Buurtpreventieteam oprichten. Buurtpreventieteams houden de veiligheid in de wijk in de gaten. Zij geven zaken door aan ons of aan de politie. Denk bijvoorbeeld aan kapotte straatverlichting, overlast, vandalisme of kleine criminaliteit.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over buurtpreventie, neem dan contact op met Guido Pietermans via (0475) 538 888.

Heeft u gevonden wat u zocht?