Maakt u zich zorgen over crimineel gedrag in uw buurt? Ziet, hoort of ruikt u iets dat niet klopt? Geef dit dan aan ons door. Samen houden we onze gemeente veilig.

Let op: ziet u een misdrijf of heeft uw melding spoed? Bel dan altijd direct 112 of de politie, ook bij twijfel.

Waarom melden?

Iedereen wil graag in een veilige buurt wonen. Helaas zorgt crimineel gedrag er soms voor dat het minder veilig wordt. Samen met andere organisaties pakken we criminaliteit in Roerdalen aan. Denk aan de politie, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie. Maar ook úw hulp is welkom. Heeft u vermoedens over criminaliteit? Geef deze dan aan ons door. Zo helpt u uw omgeving veilig te houden.

Wat kunt u melden?

 • Een buurtgenoot verbouwt hennep of u vermoedt dat ergens een wietplantage is. Lees meer op onze pagina over hoe u een hennepkwekerij kunt herkennen.
 • Het ruikt vreemd en chemisch in uw buurt of u vermoedt dat ergens een drugslab is.
 • U denkt dat arbeidsmigranten worden uitgebuit. Bijvoorbeeld omdat zij worden onderbetaald of met teveel mensen in een kleine ruimte wonen.
 • Bij een huis in uw buurt zijn de rolluiken altijd dicht en er lopen steeds onbekende mensen in en uit. Op vreemde tijdstippen worden er bestelbusjes in- en uitgeladen.
 • U vermoedt dat crimineel geld wordt witgewassen. Bijvoorbeeld in de horeca of bij twijfelachtige bedrijven.
 • De huurder van uw pand wil grote bedragen alleen contant betalen.
 • U ziet dat ergens drugsafval is gedumpt.

Melding doorgeven

U kunt uw melding via de knop hieronder doorgeven. Zo komt uw melding bij de goede afdeling terecht. U kunt uw melding anoniem doen. U hoeft uw gegevens dus niet in te vullen. Wij behandelen uw melding vertrouwelijk.Zet in uw melding zoveel mogelijk informatie. Zoals:

 • de naam van de persoon waar het om gaat of kenmerken van de verdachte personen
 • het adres of de plek waar het om gaat
 • kentekens van auto’s
 • andere belangrijke informatie over wat u ziet, hoort of ruikt

Melding criminaliteit doorgeven(externe link)

Melden heeft altijd zin. U kunt ook uw vermoedens melden bij de politie via telefoonnummer (0900) 88 44. Of geef online u melding door bij de politie(externe link). U kunt ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem(externe link) of telefoonnummer (0800) 70 00.

Hoe gaat het verder?    

Na uw melding krijgt u een automatisch bericht van ons. Wij gaan daarna met de informatie in uw melding aan de slag. Als het nodig is, ondernemen we actie op basis van uw melding. Ook kan uw melding helpen bij een onderzoek dat al loopt.
Door de regels op het gebied van privacy kunnen we u niet op de hoogte houden. Misschien ziet u dus niet direct of helemaal geen verandering in de situatie. Dat betekent niet dat we niets doen met u melding. Achter de schermen zijn we misschien al druk bezig.

Heeft u gevonden wat u zocht?